Toxiinfectia alimentara, pericolul din farfurie in sezonul cald
Pot fi surse de toxiinfectii alimentare In alimentele care contin proteine si sare, in cantitati mari, exista de obicei riscul mare de a se dezvolta stafilococul auriu (Staphylococcus aureus). Alimentele de la tarabe = risc de toxiinfectie alimentara Inghetata de la coltul strazii, porumbul fiert de pe plaja, clatitele si gogosile sunt pe cat de apetisante, pe atat de periculoase pentru sanatatea noastra. Separati alimentele crude de cele preparate - Separati carnea cruda si fructele de mare de restul alimentelor.
Oua, carne, branzeturi, maioneza, mezeluri, mici, inghetata, frisca si multe alte alimente usor perisabile... In conditii propice, de caldura si umezeala, alimentele prezinta mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor. Pot fi surse de toxiinfectii alimentare
In alimentele care contin proteine si sare, in cantitati mari, exista de obicei riscul mare de a se dezvolta stafilococul auriu (Staphylococcus aureus). Cazul clasic, cel mai des intalnit de toxiinfectie stafilococica, este cel al pacientilor care mananca telemea sau alte feluri de branzeturi cumparate din piata sau de pe marginea drumului, din galeti tinute la soare, in conditii improprii. Sfatul medicilor este ca branzeturile si alte produse lactate sa fie cumparate doar din magazinele unde acestea sunt pastrate in conditii optime de igiena si de temperatura.
Cand gratarul in aer liber se lasa cu toxiinfectie alimentara
V-ati petrecut week-end-ul la gratar, iar micii si fripturile au cam stat in soare? Carnea, tocaturile, dar si ouale si preparatele pe baza de oua (maioneza, creme) sunt medii prielnice, in sezonul cald, pentru contaminarea cu Salmonella. Pentru a evita acest pericol, se recomanda pastrarea alimentelor in lazi frigorifice si, pe cat posibil, evitarea consumului de maioneze si creme, care se altereaza rapid in aceste zile caniculare.
Alimentele de la tarabe = risc de toxiinfectie alimentara
Inghetata de la coltul strazii, porumbul fiert de pe plaja, clatitele si gogosile sunt pe cat de apetisante, pe atat de periculoase pentru sanatatea noastra. Mai mult, copiii - primii care poftesc la astfel de alimente - sunt si cei mai vulnerabili in fata toxiinfectiilor alimentare. In cazul copiilor, simptomele apar la 3-72 de ore de la ingestia alimentelor contaminate, pot fi mai severe si pot dura mai mult decat la adulti. Astfel, toxiinfectiile, suportabile in cazul adultilor, se pot dov... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro