Totul despre derbyul romanilor din Arabia Saudita, Piti vs Reghe. Cine e favorit in aceasta disputa?

Totul despre derbyul romanilor din Arabia Saudita, Piti vs Reghe. Cine e favorit in aceasta disputa?

Banii sauditilor din Ryad au facut ca Reghe sa plece in vara la Al Hilal, unde castiga 2,5 milioane de euro anual, mult mai mult decat lua la Steaua, iar banii sauditilor din Jeddah au determinat si plecarea lui Piturca de la nationala la Al Ittihad, pentru un angajament de 2 milioane de euro pe sezon. Cat priveste rivalitatea dintre Piti si Reghe, ea are radacini de scandal vechi, de la inceputul anilor 2000, cat fostul selectioner a venit la Steaua si din cauza unui conflict cu fostii sai prieteni, Ioan si Victor Becali, le-a cerut jucatorilor care erau reprezentanti de acestia sa rupa contractele cu ei, daca vor sa mai joace in Ghencea.

acum 71 luni (1 Dec 2014)

Cine si-ar fi inchipuit acum o jumatate de an ca doi dintre cei mai in voga antrenori romani ai momentului vor fi adversari in fotbalul arab? Banii sauditilor din Ryad au facut ca Reghe sa plece in vara la Al Hilal, unde castiga 2,5 milioane de euro anual, mult mai mult decat lua la Steaua, iar banii sauditilor din Jeddah au determinat si plecarea lui Piturca de la nationala la Al Ittihad, pentru un angajament de 2 milioane de euro pe sezon.

Cat priveste rivalitatea dintre Piti si Reghe, ea are radacini de scandal vechi, de la inceputul anilor 2000, cat fostul selectioner a venit la Steaua si din cauza unui conflict cu fostii sai prieteni, Ioan si Victor Becali, le-a cerut jucatorilor care erau reprezentanti de acestia sa rupa contractele cu ei, daca vor sa mai joace in Ghencea. Dupa ce Reghe a inceput sa aiba rezultate la Steaua, el l-a atacat in repetate randuri pe Piturca, criticand metodele sale de antrenament si selectia pe care o facea la nationala, astfel ca s-a ajuns la un conflict in toata regula, presarat cu jigniri despre neveste, amante si multe alte lucruri care n-aveau nicio legatura cu spiritul sportiv. Luni seara, de la ora 18.35, Piturca si Reghecampf vor fi pentru prima data adversari in meseria pe care o practica. Disputa pleaca de la un avantaj de sase puncte pe care Al Ittihad il are in clasament, dar trebuie tinut cont de faptul ca Al Hilal are doua meciuri mai putin jucate, care au fost amanate din cauza participarii echipei in Liga Campionilor Asiei. Presupunand ca le va castiga, deoarece are adversari facili, Al Hilal si Al Ittihad ar fi la egalitate de puncte, insa nu pe podium, ci pe locurile 4-5, dupa Al Nasr, Al Shabab si Al Ahli.

Reghecampf este avantajat si de faptul ca e mai vechi la echipa lui, avand cateva luni in plus fata de Piturca. El are si un roman la echipa, pe Mihai Pintilii, care evoleaza intr-un post cheie la mijlocul terenului, si care-i pune mai usor in practica sfaturi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro