Toti producatorii si distribuitorii de biocide, obligati sa aduca buletin de analiza de la un laborator din strainatate. 42 de produse de pe piata vor fi testate

Toti producatorii si distribuitorii de biocide, obligati sa aduca buletin de analiza de la un laborator din strainatate. 42 de produse de pe piata vor fi testate

Concret, oficialii din Ministerul Sanatatii au anuntat, marti, ca se vor face analize pe un esantion de 42 de dezinfectanti din doua categorii: de suprafete si de tegumente. "In fine, proiectul Ordinului 10 prevede ca toti producatorii si distribuitorii care au acum aviz de punere pe piata pentru produsele biocide sa vina cu un buletin de analiza dintre-un laborator acreditat, in termen de 120 de zile de la intrarea in vigoare a Ordinului 10.

acum 51 luni (14 Jun 2016)

Concret, oficialii din Ministerul Sanatatii au anuntat, marti, ca se vor face analize pe un esantion de 42 de dezinfectanti din doua categorii: de suprafete si de tegumente.

Potrivit noilor prevederi, producatorul sau distribuitorul de biocide este obligat sa vina la avizarea nationala pentru punerea pe piata a produselor cu doua buletine de analiza de eficacitate, facute in doua laboratoare diferite si acreditate.

Potrivit noilor modificari, exista obligatia ca aceasta procedura sa se repete o data la trei ani pentru toti producatorii si distribuitorii de biocide care activeaza pe piata romanesca.

"In fine, proiectul Ordinului 10 prevede ca toti producatorii si distribuitorii care au acum aviz de punere pe piata pentru produsele biocide sa vina cu un buletin de analiza dintre-un laborator acreditat, in termen de 120 de zile de la intrarea in vigoare a Ordinului 10. Adica, de atunci in 120 de zile este nevoie de aceasta analiza. Toate aceste teste trebuie facute de producator in strainatate si trebuie sa respecte ultimul standard agreat de Comisia europeana", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Mai mult, la Institutul National de Sanatate Publica se afla in lucru un caiet de saracini standardizat pentru biocide, care va armoniza procedura de achizitii pentru aceste substante si produse, iar Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea achizitiilor centralizate pentru produsele biocide. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro