Toti oamenii lui Putin. Azi, Marian Munteanu. | OPINIE

Oricine i-a urmărit evoluţia trebuie să fi sesizat apartenenţa dumisale la zona ultranaţionalistă, o oază de gandire in care infloresc personalităţi de toată mana, de la sociologul Ilie Bădescu la actorul Dan Puric şi de la celebrul colonel Mircea Dogaru la autointitulatul lider ţărănist Aurelian Pavelescu.

acum 52 luni (13 Sep 2016)

Ea se potriveşte de minune situaţiei politice in care ne aflăm, una plină de paradoxuri şi răsturnări.

Iată-l pe Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor din anii ’90, pregătindu-se să candideze la alegerile din această iarnă cu un discurs copiat parcă din "Pravda". Noi suntem, prin poziţionarea noastră naturală in această zonă şi din punct de vedere geopolitic […] trebuie să ţinem cont de existenţa acestor două mari forţe sau grupuri de forţe", declara zilele trecute omul-simbol al Pieţei Universităţii, intr-o emisiune televizată, moderată de respectabilul jurnalist şi analist militar Ion Petrescu.

Ne explică, foarte corect, Costin Andrieş de la portalul "In linie dreaptă": "A deveni «stat-tampon", adică un stat in suspensie intre două mari blocuri de putere, presupune, in cazul Romaniei, in termeni practici, «neutralitatea» intre NATO şi Rusia, iar pentru asta e nevoie de un singur lucru: Romania «trebuie» să iasă din NATO şi să redevină satelit al Rusiei, ca Republica Moldova şi Ucraina". Oricine i-a urmărit evoluţia trebuie să fi sesizat apartenenţa dumisale la zona ultranaţionalistă, o oază de gandire in care infloresc personalităţi de toată mana, de la sociologul Ilie Bădescu la actorul Dan Puric şi de la celebrul colonel Mircea Dogaru la autointitulatul lider ţărănist Aurelian Pavelescu.

Nu ştiu dacă toţi sunt, cu voie sau fără voie, agenţii de influenţă ai Kremlinului. Nu ştiu nici dacă ei cred sincer că Romania, stat membru NATO, poate avea in egală măsură relaţii cu Statele Unite, Uniunea Europeană, dar şi cu Rusia lui Putin.

Ce ştiu sigur este că "omuleţilor verzi" din armata rusă le place să se joace de-a războiul pe la graniţele ţărişoarei noastre. Şi nu cred că s-ar da inapoi, la o adică, să ne facă o vizită neanunţată. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro