"...TOTI cetatenii de etnie rroma au ACCES INTERZIS in spatiul nostru de joaca!"

> Practic, din postarea dnei Mihaela Vasilica, probabil administratorul firmei, intelegem urmatorul lucru: un copil rom a furat din locul de la joaca o suma de bani. Organizatiile de drepturile omului au condamnat acest mod de a generaliza suspiciunea de furt comisa de un copil asupra tuturor copiilor romi, interzcandu-li-se accesul intr-un loc de joaca.

acum 30 luni (11 Feb 2018)

>

Practic, din postarea dnei Mihaela Vasilica, probabil administratorul firmei, intelegem urmatorul lucru: un copil rom a furat din locul de la joaca o suma de bani. Mihaela Vasilica nu a anuntat politia, ci a postat pe facebook un anunt - insotit (ilegal) de poza minorului - prin care solicita inapoierea sumei si comunica tuturor romilor (eventual copii) ca nu mai au acces in locul de joaca.

Organizatiile de drepturile omului au condamnat acest mod de a generaliza suspiciunea de furt comisa de un copil asupra tuturor copiilor romi, interzcandu-li-se accesul intr-un loc de joaca.

Dna Mirabela Pislaru, educatoare si activista roma din Botosani, considera ca "astfel de activitati denota lipsa de responsabilitate si o incalcare flagranta a legisatiei, iar ingradirea drepturilor unor copii pentru ca sunt romi este similara unei crime cu efect lent si pe termen lung. Stigmatul pe care copiii romi (care nu mai au voie sa intre in locul de joaca, desi si-au sarbatorit acolo zilele de nastere ori s-au jucat pur si simplu) va genera un efect pe termen lung in dezvoltarea lor, acumuland si internalizand sentimente de inferioritate.

Agentia Dezvoltare Comunitara Inter-Activa, o asociatie pe care o coordoneaza dna Pislaru, pe langa actunile legale impotriva manifestarilor rasiste ale locului de joaca, va initia si o serie de actiuni civice impotriva rasismului in Botosani.

Intre timp, din anuntul dnei Vasilica a fost stearsa interdictia copiilor romi de a mai intra in locul de joaca, dar - dupa cum aceasta a afirmat - a facut acest lucru nu pentru ca a identificat un act rasist care ar genera un impact major in randul copiilor din Botosani, ci pentru ca ar putea fi sanctionata conform legii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro