Tot mai multi romani prefera calatoriile lungi cu trenul

Trebuie mentionat faptul ca din 2015 Romania este singura tara europeana care nu mai opereaza trenuri Intercity, de vina fiind, culmea!, tocmai lucrarile de modernizare a caii ferate care sunt intarziate si din cauza carora nu mai poate fi asigurata o viteza medie de 50 km/ora pe tronsoanele respective.

acum 80 luni (24 Jan 2017)

Chiar daca in ultimii ani s-au schimbat obiceiurile pasagerilor, in favoarea trenurilor de lung parcurs, tot navetistii reprezinta majoritatea celor care utilizeaza garniturile CFR Calatori.

Aproape 53 milioane (mai exact 52,89 milioane) de romani si nu numai au fost transportati anul trecut cu trenurile CFR Calatori, a informat operatorul de stat, la solicitarea "Romaniei libere". Trebuie mentionat faptul ca din 2015 Romania este singura tara europeana care nu mai opereaza trenuri Intercity, de vina fiind, culmea!, tocmai lucrarile de modernizare a caii ferate care sunt intarziate si din cauza carora nu mai poate fi asigurata o viteza medie de 50 km/ora pe tronsoanele respective.

"In anul 2016 s-a inregistrat o scadere a indicatorului calatori transportati fata de 2015, respectiv 52,89 milioane fata de 54,9 milioane. Cu toate ca si in anul 2015 acest indicator a inregistrat o usoara scadere fata 2014, indicatorul calatori*km a crescut cu peste 2%, de unde rezulta ca s-au schimbat obiceiurile de calatorie ale persoanelor, adica pasagerii au preferat calatoriile cu trenul pe distante mai mari. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro