Tot ce trebuie sa stiti despre pneurile SH. Cum se descifreaza marcajul DOT care indica varsta exacta a cauciucurilor

Tot ce trebuie sa stiti despre pneurile SH. Cum se descifreaza marcajul DOT care indica varsta exacta a cauciucurilor

Referitor la o durata de timp specifica care sa indice cat timp de la data fabricatiei acestea pot fi considerate noi, Traian Pop sustine ca Asociatia Germana a Industrei de Anvelope indica o perioada de cinci ani, cu conditia ca acestea sa fi fost depozitate in conditii optime.

acum 71 luni (11 Feb 2016)

Anvelopa poate sa arate bine, insa acest lucru nu inseamna ca suteti in cea mai buna siguranta. Este posibil ca termenul de valabilitate sa fie depasit! Si la inlocuirea anvelopelor, indiferent daca e vorba de schimbul de anvelope de la iarna la vara sau invers, sau schimbul datorat unui grad de uzura ridicat, soferii trebuie sa aiba in vedere "varsta" anvelopelor.

Prescurtarea "DOT" provine de la "Department of transportation", ministerul transporturilor din SUA fiind cel care a introdus acest marcaj la sfarsitul anilor '70. "Marcajul DOT este un marcaj ce poate fi regasit pe toate anvelopele pentru vehicule sub forma unei insiruiri de cifre pe flancul anvelopei. De exemplu: cifra , unde reprezinta saptamana, iar anul de fabricatie. Sfatuim soferii sa verifice acest marcaj atunci cand achizitioneaza anvelope noi, indiferent de sezon", a explicat Traian Pop, director la firmei germane Delticom AG. Referitor la o durata de timp specifica care sa indice cat timp de la data fabricatiei acestea pot fi considerate noi, Traian Pop sustine ca Asociatia Germana a Industrei de Anvelope indica o perioada de cinci ani, cu conditia ca acestea sa fi fost depozitate in conditii optime. Dezavantajele pneurilor "All Season"

Stiati ca si anvelopele noi au termen de valabilitate? Degeaba le cumparati daca au expirat: "Nu mai sunt sigure in trafic"

Cauciucurile de iarna, dilema soferilor pe timp de vara. Tot ce trebuie sa stiti despre schimbarea anvelopelor Germanii de la Continental au investit 1 miliard de euro in 15 ani de activitate in Romania

De la 1 noiembrie intra in vigoare eticheta UE pentru anvelope: afla tot ce trebuie sa stii despre noua regula ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro