Tot ce trebuie sa stim cand cumparam un apartament. De ce este extrem de important sa fie bine luminat natural

Tot ce trebuie sa stim cand cumparam un apartament. De ce este extrem de important sa fie bine luminat natural

Atunci cand pornim in demersul achizitionarii unui apartament la bloc, trebuie sa avem in vedere daca este sau nu decomandat, daca are unul sau doua grupuri sanitare, cate balcoane are, cat de mare e bucataria, cu ce imbunatatiri il lasa vanzatorul. Producerea de infiltratii din cauza apelor pluviale stranse pe plafon este un alt risc la care sunt supuse apartamentele de la ultimul etaj, mai ales cele aflate in blocurile vechi, locatarii fiind nevoiti in aceste cazuri sa efectueze reparatii ulterioare atat in interiorul locuintei, cat si la plafon. De asemenea, daca stam intr-un apartament extrem de umbrit, atat de copaci, cat si de alte blocuri mai inalte, pe care le avem in vecinatate, platim mai mult pentru iluminatul incaperilor.

acum 92 luni (1 Jul 2016)

Atunci cand pornim in demersul achizitionarii unui apartament la bloc, trebuie sa avem in vedere daca este sau nu decomandat, daca are unul sau doua grupuri sanitare, cate balcoane are, cat de mare e bucataria, cu ce imbunatatiri il lasa vanzatorul. Apartamentul pe care ni-l alegem trebuie sa indeplineasca insa mult mai multe conditii ca sa devina locuinta ideala, spune Catalin Stan, administratorul agentiei imobiliare Consentino, din Buzau. Pozitionarea apartamentului in bloc, etajul, vecinii, sunt aspecte care par nesemnificative la inceput, mai ales atunci cand punem in balanta pretul si bugetul pe care ni-l permitem. Un bloc vechi devine mai costisitor deoarece necesita intretineri mai multe, la suprastructura dar si la subsol, unde degradarea isi spune cuvantul", spune Catalin Stan. Peretii sunt cei care fac ca un apartament sa fie rezistent, atat la cutremure, cat si la transferul de temperatura intre exterior si interior. Apartamentul cu pereti din BCA-ul este mult mai economic decat cel cu perete din placa, deoarece este mai rezistent termic, lasa mai greu sa piarda caldura. Mai mult, blocurile din BCA sunt practic impermeabile, iar peretii lor au capacitatea de a respira, astfel ca se reduce riscul aparitiei condensului", spune administratorul agentiei Consentino. Apartamentele de la etajele intermediare sunt mai economice, spun specialistii. Parterul este potrivit pentru batrani sau familii cu bolnavi, insa prezinta unele dezavantaje, cum ar fi umiditatea excesiva provenita de la subsol. "De obicei, cele mai cautate sunt etajele unu si doi, apoi etajul trei, dupa care urmeaza parterul si ultimul etaj, in cazul blocurilor cu patru niveluri. La blocurile turn, etajele trei si patru sunt si ele foarte cautate de clienti, iar de la etajul cinci incep sa scada usor la pret.

Producerea de infiltratii din cauza apelor pluviale stranse pe plafon este un alt risc la care sunt supuse apartamentele de la ultimul etaj, mai ales cele aflate in blocurile vechi, l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro