Tot ce trebuie sa stii despre investigatiile care depisteaza problemele de infertilitate

Tot ce trebuie sa stii despre investigatiile care depisteaza problemele de infertilitate

"Pentru un cuplu, investigatiile medicale de infertilitate ar trebui incepute daca, timp de un an de contacte sexuale neprotejate, cu frecventa de 2-3 pe saptamana, nu se obtine o sarcina", explica dr. "Sunt multe femei care nu stiu ca, dupa un an de incercari, ar trebui intervenit si facut un diagnostic integrat al infertilitatii de catre un medic specialist si subliniez acest lucru extrem de important. Intr-o prima faza de diagnostic al infertilitatii se face un set de analize de sanatate complet si complex care este oarecum standardizat, adauga dr. "O alta analiza este determinarea de anticorpi antispermatici din sperma, iar daca situatia o impune se poate merge mai departe cu un control urologic sau cu analize genetice care sa indice daca AND-ul de la nivelul spermatozoizilor este fragmentat", explica dr.

acum 34 luni (13 Sep 2017)

Pentru cuplurile infertile conceperea unui copil poate fi un travaliu care se intinde pe ani buni. "Pentru un cuplu, investigatiile medicale de infertilitate ar trebui incepute daca, timp de un an de contacte sexuale neprotejate, cu frecventa de 2-3 pe saptamana, nu se obtine o sarcina", explica dr. Mirona Furtuna, medic specialist in obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic Filantropia din Bucuresti, cu supraspecializare in tehnici de reproducere umana asistata medical.

Investigatiile trebuie incepute chiar mai devreme daca femeia are peste 36 de ani sau un istoric cunoscut de endometrioza sau de ovare polichistice, adauga specialistul. "Un cuplu este infertil daca acesta locuieste impreuna timp de doi ani si are contacte sexuale regulate, fara a utiliza metode contraceptive si, cu toate acestea, nu reuseste sa obtina o sarcina", este de parere dr. "Daca femeia are 25 de ani, atunci ea poate astepta doi ani pentru a obtine o sarcina. Dar daca are 35 de ani, nu mai poate face acest lucru si ar trebui ca dupa un an sa se adreseze medicului specialist in infertilitate". Ambii parteneri sunt supusi analizelor medicale

Daca nu se adreseaza medicului specialist, cuplurile pot pierde timp pretios efectuand analize peste analize fara ca adevarata problem de sanatate sa fie depistata. "Sunt multe femei care nu stiu ca, dupa un an de incercari, ar trebui intervenit si facut un diagnostic integrat al infertilitatii de catre un medic specialist si subliniez acest lucru extrem de important. Si vin dupa cinci ani de analize peste analize".

E important pentru femeile care-si doresc copii sa stie ca fiecare se naste cu un numar finit de ovocite care scade numeric, dar si calitativ. "Iar dupa 35 de ani scaderea este efectiv abrupta", avertizeaza dr.

Intr-o prima faza de diagnostic al infertilitatii se face un set de analize de sanatate complet si complex care este oarecum standardiz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro