Tot ce trebuie sa stii despre cea mai mare amenintare informatica: Shellshock arata cat de instabil este Internetul

Tot ce trebuie sa stii despre cea mai mare amenintare informatica: Shellshock arata cat de instabil este Internetul

O vulnerabilitate din Bash - Bourne-Again SHell - este un program de computer care le permite administratorilor de sistem sa introduca si execute comenzi si exista din anii '80. Heartbleed, cea care a speriat Internetul in urma cu cateva luni, a fost catalogata drept de doua ori mai slaba decat Shellshock Shellshock, un atu pentru guverne Tarile lumii au echipe de hackeri care ataca la comanda si exista speculatii potrivit carora unele guverne stiau de problema si s-au folosit de aceasta fie pentru a supraveghea, fie pentru a lovi anumite tinte.

acum 88 luni (29 Sep 2014)

O vulnerabilitate din Bash - Bourne-Again SHell - este un program de computer care le permite administratorilor de sistem sa introduca si execute comenzi si exista din anii '80. Este folosit pe sisteme bazate pe Unix, cum ar fi Mac OS, Linux si alte derivate, si este atat de raspandit, deoarece ofera o experienta de folosire unitara indiferent de regiunea in care il accesezi.

Actuala vulnerabilitate din Bash, care a dus la Shellshock, exista de peste 20 de ani si hackerii pot sa o exploateze pentru a avea acces neautorizat la sistemele computerizate. De aici, pot utiliza sistemele in ce scop doresc, de la spionaj informatic la furt de date si distrugere. Prima consecinta a identificarii acestui bug in Bash este ca hackerii construiesc retele de calculatoare infectate, cunoscute drept botnets, pe care sa le foloseasca in atacuri de tip distributed denial of service attacks (DDoS).

Wired informeaza ca in mai putin de 24 de ore de cand autoritatile Statelor Unite ale Americii au avertizat companiile si institutiile cu privire la aceasta vulnerabilitate, hackerii si-au pregatit atacurile informatice. Da, este destul de grav, aceasta fiind considerata cea mai mare vulnerabilitate din istoria mediului online din cauza efectelor devastatoare asupra serverelor pe care le pot avea atacurile sustinute. Heartbleed, cea care a speriat Internetul in urma cu cateva luni, a fost catalogata drept de doua ori mai slaba decat Shellshock Shellshock, un atu pentru guverne

Tarile lumii au echipe de hackeri care ataca la comanda si exista speculatii potrivit carora unele guverne stiau de problema si s-au folosit de aceasta fie pentru a supraveghea, fie pentru a lovi anumite tinte.

Sunt indicii ca vulnerabilitatea din Bash va fi exploatata cu mijloace si mai complexe pentru ca un hacker sa poata controla de la distanta un computer dupa cum va dori. Un expert britanic de securitate spune ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro