Tortionarul Goiciu, bestia care a inventat "Ringul Mortii". Este vinovat de asasinarea si schilodirea a mii de romani

Tortionarul Goiciu, bestia care a inventat

Desi avea doar patru clase si era cunoscut ca avand o inteligenta cu mult sub medie, tortionarul comunist Petrache Goiciu a reusit sa aiba o cariera fulminata in perioada 1947-1958, cand a reusit sa conduca doua dintre cele mai importante lagare (Galati si Gherla) in care erau inchisi, torturati, schiloditi si asasinati "dusmanii poporului". Secretului "succesului" lui a fost supunerea oraba fata de autoritatile comuniste si un sadism greu de inchipuit, care l-au facut sa fie comparat de o serie de istorici cu sefii de lagare ai regimului nazist. In anul 1945, pe fondul implicarii lui in miscarea sindicala (unde, totusi, era un obscur, desi ajunsese deja la varsta de 40 de ani) este promovat, surprinzator (singurul criteriu din dosar era faimoasa "origine sociala sanatoasa", dublata probabil de o vorba buna de la Gheorghiu-Dej), "responsabil de cadre" al Partidului Muncitoresc Roman la Regionala CFR de la Galati, care acoperea jumatatea de sud a Moldovei si nordul Munteniei. Avea o deosebita placere de a ucide si de a chinui preoti sau fii de preoti si putini dintre cei care au trecut prin inchisoarea de la Galati, au scapat cu viata din mana lui. "Tovarasul Petrache Goiciu a fost foarte exigent in ceea ce priveste respectarea ordinelor si regulamentelor militare, lucru ce a facut ca sa imprime o inalta disciplina si sa-i convinga prin exemplul sau personal si pe restul tovarasilor de munca, pentru respectarea constienta a indatoririlor de serviciu, cat si a respectarii disciplinei de partid", se afirma in referatul pe baza caruia i s-a acordat inalta distinctii comuniste.

acum 73 luni (9 Feb 2018)

Desi avea doar patru clase si era cunoscut ca avand o inteligenta cu mult sub medie, tortionarul comunist Petrache Goiciu a reusit sa aiba o cariera fulminata in perioada 1947-1958, cand a reusit sa conduca doua dintre cele mai importante lagare (Galati si Gherla) in care erau inchisi, torturati, schiloditi si asasinati "dusmanii poporului".

Secretului "succesului" lui a fost supunerea oraba fata de autoritatile comuniste si un sadism greu de inchipuit, care l-au facut sa fie comparat de o serie de istorici cu sefii de lagare ai regimului nazist. O biografie banala pana la 40 de ani

Goiciu s-a nascut in 1905, la Galati, intr-o familie modesta: era fiul unui salahor in port si al unei femei care muncea cu ziua, ca spalatoreasa.

La doar 16 ani se angajeaza la Fabrica de cuie "Fischer", iar dupa doi ani devine ucenic la Depoul de locomotive Galati, unde invata meseria de lacatus.

Cel mai important lucru, care avea sa-i influenteze fundamental viata dupa Al Doilea Razboi Mondial, a fost faptul ca, in acea perioada, l-a cunoscut pe Gheorghe Gheorghiu Dej, cel care avea sa devina ulterior lider al partidului comunist si apoi sef al statului roman.

In anul 1945, pe fondul implicarii lui in miscarea sindicala (unde, totusi, era un obscur, desi ajunsese deja la varsta de 40 de ani) este promovat, surprinzator (singurul criteriu din dosar era faimoasa "origine sociala sanatoasa", dublata probabil de o vorba buna de la Gheorghiu-Dej), "responsabil de cadre" al Partidului Muncitoresc Roman la Regionala CFR de la Galati, care acoperea jumatatea de sud a Moldovei si nordul Munteniei. In 1947, din dispozitia prim-secretarulului Regionalei de Partid, este transferat la Penitenciarul Galati, unde este numit, direct (desi nu avea nicio pregatire militara; Incepuse o perioada tulbure, in care comunistii acaparau sistemul de administrare a tari prin numirea cate unui... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro