Tort de morcovi pentru piticii pofticiosi

Tort de morcovi pentru piticii pofticiosi

Blat: 3 oua mari 270 grame zahar 200 mililitri ulei 100 mililitri iaurt 100 mililitri lapte 450 grame morcov ras 550 grame faina 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat 1/2 lingurita sare 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 70 grame nuci tocate grosier 30 grame stafide Crema: 200 grame unt (80%) 150 grame zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 400 grame crema de branza Decor: 50 grame ciocolata alba Mod de preparare : Blat Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul, iaurtul, laptele si morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici.

acum 65 luni (10 May 2017)

Blat:

3 oua mari

270 grame zahar

200 mililitri ulei

100 mililitri iaurt

100 mililitri lapte

450 grame morcov ras

550 grame faina

1 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita sare

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

70 grame nuci tocate grosier

30 grame stafide

Crema:

200 grame unt (80%)

150 grame zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

400 grame crema de branza

Decor:

50 grame ciocolata alba

Mod de preparare :

Blat

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul, iaurtul, laptele si morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici.

Cu un cutit, decupam partea de deasupra blaturilor pentru a fi la acelasi nivel, surpulus pe care apoi il maruntim cu degetele, pentru a imbraca marginile tortului.

Crema

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra, mixand in continuare pana se topeste zaharul, apoi adaugam, in circa 4 transe, crema de branza, mixand bine de fiecare data.

Marginile tortului le imbracam in blat sfaramat, iar partea de deasupra o decoram cu cicolata alba topita.

Dam tortul la frigider pentru circa o ora, apoi feliem si servim. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro