Topul Universitatilor din tarile in curs de dezvoltare. Ce institutii de invatamant superior din Romania sunt incluse

Topul Universitatilor din tarile in curs de dezvoltare. Ce institutii de invatamant superior din Romania sunt incluse

Ce tari sunt incluse in topul Emerging Economies University Rankings 2018 Clasamentul universitatilor din economii in curs de dezvoltare 2018 include trei categorii de tari: 1) in curs de dezvoltare avansata, 2) in curs de dezvoltare secudare si 3) cele de tip frontiera.

acum 50 luni (10 May 2018)

Clasamentul utilizeaza aceiasi 13 indicatori de performanta ca si cei din clasamentul universitatilor la nivel mondial (THE World University Rankings) pentru a judeca institutiile in ceea ce priveste predarea, cercetarea, transferul de cunostinte si perspectivele internationale.

China continua sa domine clasamentul, ocupand 63 de locuri (una din fiecare sase pozitii din tabel), fata de anul trecut cand a ocupat 52 de pozitii.

Brazilia isi pastreaza statutul de a treia natiune cu cele mai multe pozitii in top, dar aproape toate universitatile au coborat in clasament din cauza turbulentelor economice si politice din tara.

Pe de alta parte, Rusia si-a sporit reprezentarea, ajungand la 27 de institutii clasate de la 24, cele mai multe dintre acestea inregistrand progrese semnificative. Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca ocupa pozitia 162, iar Universitatea de vest din Timisoara ocupa pozitiile 201-250.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore.

51 de universitati din 11 tari din Europa de Est sunt incluse in acest clasament, comparativ cu 45, cate erau anul trecut.

Clasamentul include peste 350 de universitati (anul precedent au fost 300 de institutii) din 42 de tari, de pe patru continente.

Ce tari sunt incluse in topul Emerging Economies University Rankings 2018

Clasamentul universitatilor din economii in curs de dezvoltare 2018 include trei categorii de tari: 1) in curs de dezvoltare avansata, 2) in curs de dezvoltare secudare si 3) cele de tip frontiera. Clasificarea statelor a fost realizata de The Financial Times Stock Exchange

Astfel, in prima categorie se afla: Brazilia, Cehia, Grecia, Ungaria, Malaezia, Mexic, Polonia, Africa de Sud, Taiwan, Tailanda si Turcia.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro