Topul tarilor unde se consuma cea mai mare cantitate de alcool. Pe ce locuri de afla Romania si Republica Moldova

Topul tarilor unde se consuma cea mai mare cantitate de alcool. Pe ce locuri de afla Romania si Republica Moldova

Jurnalistii de la The Telagraph au publicat ieri, 25 aprilie, un top al tarilor unde se consuma cea mai mare cantitate de alcool utilizand datele din 2014 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In Rusia, fiecare cetatean bea peste 15 de litri de alcool pur pe an, ceea ce este echivalent cu aproximativ 155 de sticle de vin - sau 1500 de pahare de votca. Din datele privind veniturile si cheltuielile romanilor, prezentate de Institutul National de Statistica (INS) in lucrarea "Coordonate ale nivelului de trai in Romania", reiese ca in Oltenia si Moldova se consuma cele mai mari cantitati de alcool, iar in Banat - cele mai mici.

acum 94 luni (26 Apr 2016)

Jurnalistii de la The Telagraph au publicat ieri, 25 aprilie, un top al tarilor unde se consuma cea mai mare cantitate de alcool utilizand datele din 2014 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Criteriul este cantitatea de alcool pur pe care cetateanul obisnuit in varsta de 15 ani sau mai mult o consuma pe an. Astfel, o sticla de vin ar putea contine 13 % alcool pur, astfel incat intr-o sticla de 750 ml de vin se afla 97,5 ml de alcool pur. In Rusia, fiecare cetatean bea peste 15 de litri de alcool pur pe an, ceea ce este echivalent cu aproximativ 155 de sticle de vin - sau 1500 de pahare de votca. "Onoarea" primului loc merge in Belarus, unde 17,5 litri de alcool pur sunt consumati de cetateanul obisnuit. Statisticile oficiale din Romania Statisticile oficiale arata un consum mediu national mai mic de doi litri si jumatate lunar pe persoana, reprezentand totalul cantitatilor de bere, vin, tuica si rachiuri naturale inregistrat in anul 2014. Din datele privind veniturile si cheltuielile romanilor, prezentate de Institutul National de Statistica (INS) in lucrarea "Coordonate ale nivelului de trai in Romania", reiese ca in Oltenia si Moldova se consuma cele mai mari cantitati de alcool, iar in Banat - cele mai mici. De asemenea, la oras se bea mai putin si mai scump, in timp ce locuitorii din mediul rural beau mai mult, dar mai ieftin. Potrivit INS, consumul mediu de bauturi alcoolice - vin, bere, tuica si rachiuri naturale - este de 2,27 litri lunar pe persoana. Asta ar insemna , in 12 luni, un total de 27,24 de litri de alcool pe an. Desigur, pare foarte putin fata de perceptia generala privind consumul de alcool in Romania, dar sa nu uitam ca in statistici sunt luati in calcul si romanii care nu consuma alcool - copii, persoane care din convingere personala nu beau si alti non-consumatori.

Consumul de alcool in Marea Britanie si Irlanda de Nord. FOTO: OMS De ce au publicat englezii acum articolul Jurnalistii englezi au folosit date din "Global status report ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro