Topul "savantilor" din puscarii. Voiculescu, umar la umar cu Dinel Staicu, pe podiumul oamenilor de stiinta din spatele gratiilor

Topul

Afaceristii scriitori Dinel Staicu - 10 carti: Reforma bancara si fiscal, Creditul social fiscalizat, Piata de capital fiscalizat, Foreing policy, Raportul de cauzalitate dintre creditare si criza economico financiara, Ascensiunea si prabusirea bancilor in contextul globalizarii, Noul bon fiscal - etalon, Barterul fiscal, Economia fiscala de piata, Economie si idei fiscale de autodefinire a epocii moderne Bogdan Popovici - 6 carti: Viziune 2020-oportunitati de bussines in tarile consiliului de cooperare al golfului, Dubai 2020 exceptionalismul pietei imobiliare, Organizarea evenimentelor economice-modele, Razboiul evenimentelor economice, Finantarea evenimentelor economice, Modele internationale de vocation ownership si fractional property Radulescu Stefan - 6 carti: Multiculturalitatea reflectata in turism, Arbitrajul electronic, Multiculturalitatea reflectata in turism, China si Japonia in economia mondiala, Securitatea nationala si internationala in contextul globalizarii, Eficienta politicii fiscale a SUA si UE in combaterea efectelor crizei economice Diaconescu Cristian Dan, fostul patron al OTV- 5 carti: Tehnici stiintifice de realizare a interviului modern, Mecanica ruperii materialelor composite, Talk-skow-ul, Stirea - concept, evolutie si modalitati stiintifice de realizare, Televiziunea - Menire sociala, dezvoltare stiintifica si comunitara la editura Aius printed Penescu Gheorghe Cornel, fostul patron al magazinelor PIC - 5 carti: Managementul mass-media. In cautarea identitatii Popescu Gheorghe - 4 carti: Fotbal pentru viitori fotbalisti profesionisti, Consideratii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel scolar, Abordari teoretice si practico-metodice ale predarii jocului de fotbal in centrele de copii si juniori din perspectiva interdisciplinara, Personalitatea sportivului, conditie obligatorie pentru succesul in sport Becali Ioan - 3 carti: Manualul investitorului in fotbal, Statutul lucratorilor de fotbal, prin prisma regulamentelor interne si internationale, Arbitrul si rolul sau in fotbal Borcea Cristian -2 carti: Am fost presedintele unui vis Dinamo Bucuresti, Aspecte din activitatea organizatorica si de performanta a tinerilor fotbalisti din centrul de copii si juniori Dinamo Bucuresti Becali Victor - 1 carte: Managementul cluburilor de fotbal, al structurilor afiliate si al organizatiilor sportive Fosti sindicalisti ce s-au apucat de scris Petcu Marius Grigore - 1 carte: "Consolidarea democratiei romanesti prin aplicarea activa a miscarii sindicale" Inalti demnitari/functionari, scriitori Baciu Remus Virgil - fost vicepresedinte al ANRP- 8 carti: "O perspectiva juridica asupra crizei datoriilor suverane", "INCOTERMS 2010.

acum 95 luni (5 Jan 2016)

Romania este luata din nou peste picior de catre presa britanica. Atentia jurnalistilor de la "The Guardian" a fost atrasa, mai precis, de avalansa de carti scrise de vip-urile romanesti pentru a-si scurta sejurul in puscarie.

Detinutii care publica o opera stiintifica pot castiga o reducere a pedepsei cu 30 de zile, dar nimeni nu evalueaza lucrarea, iar mai multe "gulere albe" din Romania exploateaza aceasta portita de scapare a legii.

Jurnalistii britanici arata ca de aceasta portita au beneficiat mai multi autori de "lucrari stiintifice", precum fostul senator Dan Voiculescu, fostul vicepremier George Copos, fostul europarlamentar Gigi Becali, fostul deputat Nicolae Vasilescu sau milionarul Dinel Staicu.

Mai mult, unii dintre ei chiar plagiaza alti autori, mai scrie publicatia britanica, oferindu-l exemplu pe George Copos si una dintre lucrarile sale pe teme istorice, care ar fi fost plagiata de la un student, Catalin Parfene.

"Romania are dificultati majore in a gestiona acest tip de mecanism, adica e foarte complicat sa intelegem si in cazul oamenilor aflati in libertate ce inseamna o teza de doctorat sau ce inseamna o lucrare plagiata. Mi se pare o irosire de resurse sa incerci sa faci sa functioneze un mecanism de probitate academica pentru detinuti, cand noi nu suntem in stare ca tara sa facem lucrul acesta pentru oamenii care au pretentii academice. Cel mai simplu ar fi sa se renunte la acest tip de mecanism de scurtare a pedepselor", a declarat, pentru "Adevarul", Laura Stefan. "Fabrica de carti" din puscarie

In timp ce presa britanica ne ironizeaza, "fabrica" de carti din puscarie duduie la putere maxima. In penitenciar, Stoica a fost un detinut model: a castigat faza pe tara la concursul de tamplarie si a scris nu mai putin de patru carti.

De departe, cel mai prolific scriitor s-a dovedit a fi afaceristul Ioan N... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro