Topul saraciei Romaniei. Moldova este de patru ori mai inapoiata decat Bucuresti-Ilfov. Clasamentul complet, pe 8 regiuni

Topul saraciei Romaniei. Moldova este de patru ori mai inapoiata decat Bucuresti-Ilfov. Clasamentul complet, pe 8 regiuni

Potrivit unui raport recent al lui Mugur Isarescu, citat de Ziarul Financiar, PIB-ul pe cap de locuitor in Bucuresti-Ilfov este, de departe, cel mai ridicat din Romania, avand valoarea de 30.700 de euro/locuitor.

acum 106 luni (23 Apr 2015)

PIB (Produsul Intern Brut) reprezinta cel mai important indicator macroeconomic care poate reflecta nivelul de trai a populatiei.

Economistii il definesc ca "suma valorii de piata a tuturor marfurilor si serviciilor destinate consumului final, produse in toate ramurile economiei in interiorul unei tari in decurs de un an". PIB-ul pe cap de locuitor este partea din PIB care revine fiecarui cetatean al tarii in decurs de un an.

Potrivit unui raport recent al lui Mugur Isarescu, citat de Ziarul Financiar, PIB-ul pe cap de locuitor in Bucuresti-Ilfov este, de departe, cel mai ridicat din Romania, avand valoarea de 30.700 de euro/locuitor. La polul opus se situeaza Regiunea Nord-Est, un PIB-ul pe cap de locuitor este de 7.200 de euro.

Desi PIB-ul national este in crestere in ultimii ani, fiind prognozata si in 2015 o crestere cu 2,5%, Romania sta prost la nivelul Uniunii Europene, raportul BNR aratand ca doar Bucuresti-Ilfov si regiunea Vest au un PIB/locuitor de mai mult de 50% din media UE.

PIB-ul pe cap de locuitor INFOGRAFIE Ziarul Financiar

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro