Topul oraselor in care turistii prefera sa ramana peste noapte. Hunedoara a inregistrat cea mai mare crestere

Topul oraselor in care turistii prefera sa ramana peste noapte. Hunedoara a inregistrat cea mai mare crestere

Topul localitatilor hunedorene la turism, dupa numarul celor care s-au cazat cel putin o noapte, in pensiuni, hoteluri si moteluri: 1 Deva Deva conduce in lista preferintelor turistilor se cazeaza in judetul Hunedoara, fiind avantajata de statutul de resedinta de judet, de accesul mai facil la autostrada si la reteaua europeana de drumuri si cai ferate. 2 Geoagiu Pe parcursul anului 2015, peste 32.000 de turisti s-au cazat in orasul Geoagiu, atractiv pentru izvoarele sale termale, dar si pentru preturile reduse la sejururile oferite de Casele judetene de pensii, cu bilete de tratament.

acum 35 luni (12 Jan 2017)

Hunedoara a ramas in ultimii ani un judet "de tranzit" pentru turisti, chiar daca numarul calatorilor care ajung in judet a crescut. O arata cele mai recente rapoarte publicate de Institutul National de Statistica.

Potrivit studiilor INS, circa 150.000 de turisti, romani si straini, aleg anual sa ramana pentru cel putin o noapte in judetul Hunedoara. In urma cu un deceniu, numarul turistilor care alegeau sa se cazeze in motelurile, pensiunile si cabanele din Hunedoara era de 87.000 de persoane.

Topul localitatilor hunedorene la turism, dupa numarul celor care s-au cazat cel putin o noapte, in pensiuni, hoteluri si moteluri:

1 Deva

Deva conduce in lista preferintelor turistilor se cazeaza in judetul Hunedoara, fiind avantajata de statutul de resedinta de judet, de accesul mai facil la autostrada si la reteaua europeana de drumuri si cai ferate.

2 Geoagiu

Pe parcursul anului 2015, peste 32.000 de turisti s-au cazat in orasul Geoagiu, atractiv pentru izvoarele sale termale, dar si pentru preturile reduse la sejururile oferite de Casele judetene de pensii, cu bilete de tratament.

3 Hunedoara

Peste 26.000 de turisti au ramas peste noapte in Hunedoara, in 2015, iar anul trecut numarul lor s-a redus cu cateva mii, potrivit unui raport publicat de Institutul National de Statistica. In ultimii doi ani, numarul turistilor cazati in Hunedoara s-a dublat fata de anul 2014 si a crescut de patru ori fata de acum un deceniu. Din oferta atractiilor turistice ale municipiului Huendoara fac parte Castelul Corvinilor, Manastirea Prislop (desi se afla la 25 de kilometri de Hunedoara) si Lacul Cincis. Cresterea numarului de turisti ramasi in Hunedoara a fost favorizata si de cresterea numarului de hoteluri si pensiuni din municipiu.

4 Petrosani

In 2015 si 2016, in municipiul Petrosani s-au cazat anual circa 11.000 de turist... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro