Topul obiectelor interzise confiscate pe aeroportul din Timisoara: ciocan de batut snitele, catuse cu blanita, cuie

Topul obiectelor interzise confiscate pe aeroportul din Timisoara: ciocan de batut snitele, catuse cu blanita, cuie

Lista cuprinde: arme de foc, pistoale si alte dispozitive care lanseaza proiectile, spray-uri cu piper, cu acid sau cele cu substante repulsive pentru animale, -obiecte cu varf ascutit sau muchie ascutit, bastoane, echipamente de arta martiala, umbrela, burghiu, fierastrau, pistol de cuie si bolturi.

acum 38 luni (7 Jan 2017)

Toate companiile aeriene afiseaza pe site-ul propriu lista obiectelor interzise in bagajul de mana. Lista cuprinde: arme de foc, pistoale si alte dispozitive care lanseaza proiectile, spray-uri cu piper, cu acid sau cele cu substante repulsive pentru animale, -obiecte cu varf ascutit sau muchie ascutit, bastoane, echipamente de arta martiala, umbrela, burghiu, fierastrau, pistol de cuie si bolturi.

De controlul de securitate din aeroporturile romanesti se ocupa Brigada Antiterorista din cadrul SRI, care "asigura interventia anti/contraterorista la nivel national, dar si securitatea aeroportuara (pasageri si cargo), pe toate cele 16 aeroporturi civile din tara, precum si securitatea zborurilor companiilor romanesti de aviatie".

Chiar daca cele mai multe dintre obiectele interzise in avion sunt de bun simt, multi romani au dovada ca nu au nicio limita atunci cand vine vorba de obiecte interzise in bagajul de mana. Astfel, numai in aeroportul din Timisoara, SRI a retinut de la pasageri: ciocane de batut snitele, catuse cu blanita, pistoale, cutite de toate dimensiunile, spray-uri lacrimogene si chiar cuie sau lopatica pentru tort.

Potrivit lui Idolu, daca un pasager tine atat de mult la un obiect interzis in avion poate renunta la calatorie sau poate sa sune un apropiat, de exemplu persoana care l-a adus la aeroport, pentru recuperarea bunului interzis in avion. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro