Topul marilor atractii din parcurile nationale. Locuri de poveste din Romania care au ajuns faimoase in intreaga lume

Topul marilor atractii din parcurile nationale. Locuri de poveste din Romania care au ajuns faimoase in intreaga lume

Marile sale atractii sunt cheile sapate de raul Nera si afluenti sai, lacurile carstice Ochiul Bei si Lacul Dracului si cascadele Beusnita, Bigar si Susara. Defileul Jiului Parcul National Defileul Jiului se afla in judetele Gorj si Hunedoara, iar cea mai spectaculoasa atractie turistica ii este Defileul Jiului cu o lungime de aproape 30 de kilometri. Impresioneaza prin bogatia faunei sale, avand peste 360 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa dulce si prin peisajele sale.

acum 74 luni (17 Jul 2017)

Retezatul, primul parc national al Romaniei, a fost infiintat in anul 1935 de profesorul Alexandru Borza. Pana in prezent, numarul rezervatiilor naturale care au primit statutul de parcuri nationale a ajuns la 14.

Manastirile din Buila-Vanturarita

Parcul National Buila-Vanturarita se afla in judetul Valcea si cuprinde creasta Masivului Buila-Vanturarita, cu o lungime de 14 kilometri.

Cei 12 apostoli din Calimani

Parcul National Calimani se intinde pe raza judetelor Bistrita, Harghita, Mures si Suceava. Una dintre marile sale atractii este Rezervatia Naturala 12 apostoli, un complex de roci eruptive, cu forme ciudate, de figuri zoomorfe si antropomorfe, carora localnicii le-au dat nume precum Mosul, Maresalul, Dragonii, Godzila, Ramses. Aici o poti intalni pe Baba Dochia, pe Vulturul lui Traian, pe Panaghia, Toaca si multi altii", sustin reprezentantii Parcului National Ceahlau.

Lacul Rosu - Cheile Bicazului

Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas se afla in judetele Harghita si Neamt. Are o suprafata de peste 110.000 de metri patrati.

Cascada Bigar - Cheile Nerei

Parcul National Cheile Nerei - Beusnita se afla in judetul Caras - Severin. Marile sale atractii sunt cheile sapate de raul Nera si afluenti sai, lacurile carstice Ochiul Bei si Lacul Dracului si cascadele Beusnita, Bigar si Susara.

Defileul Jiului

Parcul National Defileul Jiului se afla in judetele Gorj si Hunedoara, iar cea mai spectaculoasa atractie turistica ii este Defileul Jiului cu o lungime de aproape 30 de kilometri. "Canionul" este strabatut de Jiu si de o sosea, iar la jumatatea sa se afla Manastirea Lainici.

Baile Herculane - Valea Cernei

Parcul National Domogled - Valea Cernei se afla pe teritoriul judetelor Caras-Severin, Gorj si Mehedinti.

Fosilele din Muntii Macinului

Parcul National Munt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro