Topul frunzelor comestibile: ce beneficii au pentru sanatate

Topul frunzelor comestibile: ce beneficii au pentru sanatate

O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu, mai mult de exemplu decat se afla in frunzele de nap, si ele foarte benefice pentru organism.

acum 70 luni (25 May 2017)

Frunzele de spanac contin clorofila in cantitate mare, alaturi de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, precum si o substanta specifica numita spinacina. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu, mai mult de exemplu decat se afla in frunzele de nap, si ele foarte benefice pentru organism. Frunzele de papadie sunt o sursa foarte buna de antioxidanti: vitamina A in forma carotenoidului antioxidant -betacaroten, dar si de vitamina C, ce ajuta la facilitarea absorbtiei de fier in organism. Contin cantitati importante de calciu si fier, dar sunt si o sursa buna de cupru, fosfor, potasiu si magneziu". In plus, acestea contin o mare cantitate de fier, fiind intrecuta doar de usturoi. Frunzele de sfecla rosie sunt foarte bogate in vitamine, fiind o sursa foarte buna de calciu si fier natural.

Proprietatile terapeutice ale frunzelor de urzica sunt datorate bogatiei in unele substante bioactive intre care predomina complexul de saruri minerale, in deosebi fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu. In plus, exista o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decat in mere), precum si alte vitamine importante cum ar fi K (cu actiune antihemoragica), PP, complexul B si provitamina A (beta-caroten). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro