Topul celor mai vizitate orase in 2016: cine a reusit sa detroneze Londra si pe ce locuri sunt Paris, Roma si New York

Se estimeaza ca metropola va primi pana la sfarsitul anului 21,47 milioane de vizitatori internationali, trecand astfel peste Londra, care primeste in jur de 20 de milioane de vizitatori. Bangkok poate fi destinatia de top a lumii Pe de alta parte, oficialii din Thailanda se asteapta ca pana la finalul anului sa primeasca 33 de milioane de vizitatori, gratie numarului mare de turisti chinezi interesati de zona.

acum 94 luni (27 Sep 2016)

Bangkok, capitala si cel mai mare oras al Thailandei, a devenit cea mai populara destinatie de vacanta din lume in anul 2016, devansand Londra. Se estimeaza ca metropola va primi pana la sfarsitul anului 21,47 milioane de vizitatori internationali, trecand astfel peste Londra, care primeste in jur de 20 de milioane de vizitatori. Bangkok poate fi destinatia de top a lumii

Pe de alta parte, oficialii din Thailanda se asteapta ca pana la finalul anului sa primeasca 33 de milioane de vizitatori, gratie numarului mare de turisti chinezi interesati de zona.

Turismul a fost unul dintre punctele forte ale Thailandei, a doua mare economie din Asia de Sud-Est, mai ales dupa ce turistii nu s-au ingramadit sa viziteze tara in conditiile in care in 2014 armata a dat o lovitura de stat pentru a pune capat tulburarilor politice care macinau zona. De altfel, luna trecuta o serie de explozii au distrus sudul Thailandei, politia punand responsabilitatea atacurilor pe seama separatistilor musulmani.

"Nu e o intamplare, Bangkok este intr-o pozitie puternica pentru a fi destinatia de top a lumii pentru o lunga perioada de timp.

In alta parte a Asiei, orasul japonez Osaka a aratat cea mai mare crestere a numarului de turisti din ultimii sapte ani. Bangkok - 21,47 milioane de turisti

2. Londra - 19,88 milioane de turisti

3. Paris - 18,03 milioane de turisti

4. Dubai - 15,27 milioane de turisti

5. New York - 12,75 milioane de turisti

6. Singapore - 12,11 milioane de turisti

7. Kuala Lumpur - 12,02 milioane de turisti

8. Istanbul - 11,95 milioane de turisti

9. Tokyo - 11,70 milioane de turisti

10. Seul - 11,20 milioane de turisti

11. Hong Kong - 8,37 milioane de turisti

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro