Topul celor mai scumpe greseli la volan. Amenzi maxime pentru erori pe care multi soferi le comit fara sa stie ce risca

Topul celor mai scumpe greseli la volan. Amenzi maxime pentru erori pe care multi soferi le comit fara sa stie ce risca

In Romania, amenzile se aplica in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta,iar contraventiilor rutiere li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda. Aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori impiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa sau citirea numarului de inmatriculare.

acum 88 luni (16 Nov 2015)

In Romania, amenzile se aplica in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta,iar contraventiilor rutiere li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda.

Cele mai mici amenzi pe care le pot aplica politistii rutieri sunt cuprinse intre 210 si 315 lei, iar cele mai mari intre 945 si 2100 lei. Detinerea, montarea sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a dispozitivelor care perturba functionarea normala a dispozitivelor de masurare a vitezei. Savarsirea de catre conducatorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participantilor la trafic. Aruncarea, lasarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substante sau vehicule. Patrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roti sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabila ori din care cad sau se scurg produse, substante sau materiale ce pun in pericol siguranta circulatiei. Aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori impiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa sau citirea numarului de inmatriculare. Detinerea, montarea sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonora sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept (girofar). Aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate. Montarea pe autovehicul a unui sistem antifurt sonor a carui durata a semnalului depaseste mai mult de un minut consecutiv, iar intensitatea semnalului depaseste pragul fonic prevazut de lege. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro