Topul celor mai rasunatoare condamnari in 2014

Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Bucuresti, la 8 august, dupa noua ani in care dosarul a fost inchis si redeschis, trimis de la Tribunalul Bucuresti la instanta suprema de mai multe ori, in functie de statutul lui Dan Voiculescu. Toti cei opt inculpati au fost condamnati in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari pentru patru cluburi de fotbal. In 2014, dupa ani de procese, fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul privind frauda de 2,7 milioane de euro produsa prin achizitionarea de bunuri intr-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundatiile din 2000. Procurorii anticoruptie il acuza pe Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu contra intereselor publice, luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals intelectual.

acum 93 luni (29 Dec 2014)

Instantele romanesti au dat, in 2014, sute de condamnari, multe fiind de inchisoare cu executare. In 22 august, Nastase a fost eliberat, dupa ce, in urma contopirii pedepselor din cele doua dosare, instanta a constatat ca fostul premier a facut o treime din pedeapsa finala de patru ani si sase luni de inchisoare. Fenechiu se afla acum in Penitenciarul Iasi, dupa ce instanta l-a gasit vinovat ca a vandut, prin firmele sale, transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. Astfel, fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar senatorul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, a fost condamnat la trei ani si sase luni, tot cu suspendare. Cei doi au fost acuzati de anchetatori ca au fost partasi la trecerea frauduloasa a unui imobil aflat pe Calea Victoriei din patrimoniul Postei Romane in cel al unei firme private, producand astfel un prejudiciu de peste opt milioane de euro. Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Bucuresti, la 8 august, dupa noua ani in care dosarul a fost inchis si redeschis, trimis de la Tribunalul Bucuresti la instanta suprema de mai multe ori, in functie de statutul lui Dan Voiculescu. Fondatorul PC a primit o pedeapsa de zece ani de inchisoare, fostul director al ICA Gheorghe Mencinicopschi - opt ani, iar fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis - sapte ani de inchisoare.

Sorin Pantis a primit anul acesta si o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, dupa opt ani in care cauza s-a plimbat intre instante. In primul dintre dosare, Copos a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru ca a facut afaceri cu Loteria Romana, in urma carora a prejudiciat statul cu peste un milion de euro. In al doilea dosar, el a fost condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare cu executare, fi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro