Topul celor mai rare fructe din lume

Topul celor mai rare fructe din lume

Unul dintre cele mai rare fructe din America de Sud, cherimoya vine din zona muntilor Anzi, cherimoya este considerat la ora actuala fructul-minune, fiind cultivat in Asia de Sud, California, Portugalia, Spania, Israel sau Italia. Originar din Asia de Sud-Est, langsat creste in special in Malayezia si Filipine si este intalnit si in India si Bhutan.

acum 72 luni (4 Apr 2018)

Unul dintre cele mai rare fructe din America de Sud, cherimoya vine din zona muntilor Anzi, cherimoya este considerat la ora actuala fructul-minune, fiind cultivat in Asia de Sud, California, Portugalia, Spania, Israel sau Italia. Sub forma de tufe sau de arbori inalti de pana la 7 metri, plantele de cherimoya ofera unele dintre cele mai delicioase si sanatoase fructe din lume. Este de asemenea foarte eficient si impotriva anemiei si a stresului. Originar din Asia de Sud-Est, langsat creste in special in Malayezia si Filipine si este intalnit si in India si Bhutan.

Mangosteen provine tocmai din Indonezia si este foarte bogat in vitamina C. Sucul de mangosteen este una dintre cele mai des intalnite bauturi de vara in tarile Asiei de Sud. Are gust de citrice si piersica, fiind picant si dulce in acelasi timp.

Un fruct foarte rar este aguaje, si este foarte popular in America de Sud, in special in zonele din jurul Amazonului.

Rambutan, un alt fruct exotic, este intalnit in Asia de Sud Est. Din el se face si un desert delicios cu zahar si cuisoare.

Ce fruct se consuma sub forma de chipsuri

Originar din padurile tropicale din zona Amazonului, fructul cupuacu se gaseste si in Peru. Pulpa sa este foarte aromata, iar gustul este unul intens de ciocolata. Stimuleaza sistemul imunitar si are o concentratie mare de antioxidanti.

Durianul, supranumit "Regele fructelor" este originar din Indonezia si Malaezia si este recunoscut pentru mirosul sau foarte neplacut. Insa odata ce ai ajuns la pulpa fructului, aceasta este cremoasa si delicioasa. Se foloseste foarte des in inghetate si prajituri si are un gust de migdale.

Cunoscut si ca fructul national al Bangladeshului, jackfruit-ul are un mix de arome de arome de banana, mar, mango si ananas. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro