Topul celor mai puternice tari din punct de vedere militar. La ce capitol este SUA net superioara Rusiei

Topul celor mai puternice tari din punct de vedere militar. La ce capitol este SUA net superioara Rusiei

Topul "The Global Firepower" determina in fiecare an indicele de putere militara al tarilor analizate folosind peste 50 de factori. SUA este lider absolut in ceea ce priveste alocarile bugetare pentru armata: 581 de miliarde de dolari in 2016, urmate de China (155 de miliarde de dolari) si Rusia (46,6 miliarde de dolari).

acum 92 luni (4 Nov 2016)

Topul "The Global Firepower" determina in fiecare an indicele de putere militara al tarilor analizate folosind peste 50 de factori. In 2016, lista cuprinde 126 de natiuni care au fost clasificate in functie de capacitatile militare conventionale pe pamant, in aer si pe mare. De asemenea, tarile care nu au forta navala nu sunt penalizate. Conform listei "The Global Firepower", Topul 10 al celor mai puternice state din punct de vedere militar este urmatorul: 1. Italia Cel mai puternice 3 state din lume Pe primele trei locuri se afla SUA, Rusia si China. SUA este lider absolut in ceea ce priveste alocarile bugetare pentru armata: 581 de miliarde de dolari in 2016, urmate de China (155 de miliarde de dolari) si Rusia (46,6 miliarde de dolari). SUA este net superioara si in ceea ce priveste avioanele - avand 13.444, fata de cele 3.547 ale Rusiei si cele 2.942 ale Chinei. SUA Populatie: 321.368.864 Persoane care ating varsta incorporarii anual: 4.220.000 Militari activi/militari in rezerva: 1.400.000/ 1.100.000 Avioane: 13.444 Tancuri: 8.848 Nave militare: 473 Studiul Credit Suisse Compania elvetiana Credit Suisse a realizat un studiu similar publicat in Business Insider. "In ciuda reducerilor de buget si o reducere a dimensiunii, SUA si-a mentinut pozitia de cel mai puternic stat militar din lume, potrivit unui raport privind globalizarea al Credit Suisse. In timp ce SUA este inca de departe superputerea militara de top a lumii, Rusia si China sunt rivalii sai cei mai apropiati. Canada este cea mai slaba dintre cele 20 de tari de pe lista", se arata in publicatia amintita. Raportul s-a bazat pe sase variabile: numarul de personal activ (5% din scorul total), tancuri (10%), elicoptere de atac (15%), aeronave (20%), aeronave de transport (25%), si submarine (25%). Marea Britanie 8 Italia 7 Corea de Sud 6 Franta 5 India 4 Japonia 3 China 2 Rusia 1. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro