Topul celor mai longevive plante din lume

Topul celor mai longevive plante din lume

Pot ajunge la maturitate pana la 150 de metri inaltime si o circumferinta a trunchiului de pana la 40 de metri. Cel mai mare sequoia se gaseste in Parcul National din California si este numit Generalul Sherman, atingand pana la 83 de metri inaltime si 31 de metri la baza, fiind cel mai mare organism existent pe glob, grosimea lui fiind mai mare de zece ori decat cea a unei balene albastre.

acum 39 luni (8 Jan 2017)

O planta foarte longeviva, stejarul poate trai pana la 800 de ani. Fructul stejarului este folosit ca hrana pentru porci mistreti mai ales, iar lemnul sau este folosit pentru mobilier de lux. "Stejarului ii cad toate frunzele in fiecare an si poate avea la maturitate chiar si 50 000 de ghinde, putine dintre acestea crescand si transformandu-se in copaci noi", spune profesorul de biologie Constantin Miloiu.

Teiul este specific zonelor temperate si traieste pana la 400 de ani, putand ajunge la o inaltime de 40 de metri.

Bradul atinge pana la 50 metri inaltime si traieste pana la 700 de ani, iar frunzele ii cad dupa 15 ani si apoi ii cresc la loc.

Frunzele de merisor contin un alcaloid ce ataca celulele canceroase

Putini stiu ca merisorul este una dintre cele mai longevive plante, poate trai pana la 600 de ani si are efecte importante asupra sanatatii. Cimisirul (sau merisorul) este de fapt folosit ca planta ornamentala, putine persoane stiind ca frunzele lui contin un alcaloid cu puternica actiune inhibitoare asupra celulelor canceroase. Datorita calitatii lui de a intari sistemul imunitar, merisorul este utilizat ca tratament in clinicile din Franta, pentru dependentii de droguri, dar si a celor infestati cu virusul HIV. Pacientii au aratat o imbunatatire considerabila a imunitatii si au inregistrat un plus de memorie si de putere de concentrare. Este recomandat consumul ceaiului de cimisir in special in anotimpul rece, cand organismul nu este vitaminizat cum trebuie, iar imunitatea este mai scazuta. Trebuie tinut cont de faptul ca, desi lupta impotriva alergiilor, nu este de ajutor celor care au deja alergie la polen.

Copacii Baobab pot trai chiar 800 de ani si depasesc adeseori inaltimea de 30 m, iar coroana lor are un diametru de peste 11 m. Fascinante sunt trunchiurile arborilor, care pot retine peste 100.000 litri de apa, facilitand trec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro