Topul celor mai bune tari din lume in care sa traiesti in 2017: pe ce loc se claseaza Romania

Danemarca a fost numita cea mai buna tara din lume in care sa traiesti, potrivit Social Progress Index 2017, care a clasat 128 de tari in functie de 50 de indicatori.

acum 23 luni (24 Jun 2017)

Danemarca a fost numita cea mai buna tara din lume in care sa traiesti, potrivit Social Progress Index 2017, care a clasat 128 de tari in functie de 50 de indicatori. La polul opus, Republica Centrafricana a fost denumita cel mai nepotrivit loc pentru a locui, dupa cum arata studiul, citat de "Daily Mail".

Australia a fost clasata pe locul noua, Regatul Unit al Marii Britanii a prins locul 12, iar Statele Unite ale Americii locul 18, ceea ce inseamna ca are probleme cand vine vorba de unitatea sociala, servicii medicale, spirit civic si mediul inconjurator. De fapt, e depasita de tari precum Danemarca, Canada, Irlanda si Spania, care sunt in fruntea topului.

Pentru acest studiu s-a tinut cont de urmatorii indicatori, impartiti pe mai multe categorii: nevoi umane de baza, bunastare si oportunitati. Nevoile umane de baza au in vedere accesul la medicamente, adapost si securitate;

Romania a fost clasata pe locul 44 din 128 de tari, dupa ce anul trecut era pe locul 42. Romania sta bine la asigurarea nevoilor de baza, unde a primit 84.01 de puncte din 100. La fundamentele starii de bine tara noastra a primit 77.51 de puncte dintr-un total de 100, dar sta mai putin bine la capitolul oportunitati, unde a primit 59.8 de puncte din 100. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro