Topul celor mai bune spectacole din stagiune

Topul celor mai bune spectacole din stagiune

Fara sa caute sa inoveze spatiul sau sa updateze textul, montarea propune o frumoasa si poetica viziune de secol XXI, pe care, cu siguranta, Sebastian insusi ar adora-o, a celebrei povesti de dragoste dintre o femeie "de lux" care ajunge intr-o nopate intr-o gara de munte si descopera ca viata e altfel si ca cea mai frumoasa imagine din lume e Ursa Mare. Un colaj muzical sub forma unui puzzle alcatuit din franturi de fraze muzicale provenind din orizonturi cat se poate de diferite: de la John Lennon la Frederique Chopin, de la muzica folk ruseasca la cea italiana, de la un moment de musical anglo-saxon la vocea Mariei Tanase; Spectacolul reuneste 2 trupe de teatru, 36 de actori, 44 de scaune, 12 mese, 20 de saci de cafea, zeci de litri de cafea, doua luni intense de repetitii. Istoria contrabandei cu cafea, capete taiate, sange mult amestecat cu boabe de cafea maro si cu aroma vie care se raspandeste in sala, o cafenea de aici si de niciunde, un fel de clovn, care priveste dintr-un fel de alta lume...

acum 109 luni (25 Jun 2015)

"Omul cel bun din Seciuan", de Bertolt Brecht, in regia lui Andrei Serban, Teatrul Bulandra, Bucuresti. Cu Vlad Ivanov, premiat cu premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal, la Gala UNITER, si Alaxandra Fasola/ Ana Ularu in rolurile principale, spectacolul a fost nominalizat si la categoria "Cel mai bun spectacol al anului, la aceeasi Gala. Pe jumatate un spectacol social, implicat, nu departe de zona agit-prop, si, pe de alta parte, o poveste cu sensuri metafizice, unele dintre ele puternic accentuate, despre bine si rau, despre adevar si minciuna, despre dreptate si nedreptate, despre moralitate si chiar despre religie, "Omul cel bun din Seciuan" cauta raspunsul la o intrebare: Ce se intampla atunci cand zeii se coboara pe pamant si intervin o clipa in viata muritorilor? Iar momentul care face deliciul publicului este cel din final, cand spectatorii sunt invitati sa nu aplaude in picioare si cand raman extrem de puternice cuvintele songului: "Aici, Seciuan e Bucuresti".

Alexandru Pavel si Nicoleta Hancu, in "Steaua fara nume" FOTO Adriana Grand

"Steaua fara nume", de Mihail Sebastian, in regia lui Victor Ioan Frunza, Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu", Bucuresti. Din distributie fac parte Nicoleta Hancu, intr-un extraordinar rol in Mona, alaturi de Alexandru Pavel/ Andrei Hutuleac, in rolul profesorului Miroiu, George Costin, in rolul lui Grig si Adrian Nicolae in rolul sefului de gara. Fara sa caute sa inoveze spatiul sau sa updateze textul, montarea propune o frumoasa si poetica viziune de secol XXI, pe care, cu siguranta, Sebastian insusi ar adora-o, a celebrei povesti de dragoste dintre o femeie "de lux" care ajunge intr-o nopate intr-o gara de munte si descopera ca viata e altfel si ca cea mai frumoasa imagine din lume e Ursa Mare.

Imagine din spectacolul "Imagine all the people" FOTO Sebastian Marcovici

"Imagine all the people", un spect... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro