Topul alimentelor care intaresc vederea. Ce nutrienti esentiali contin morcovii sau galbenusul de ou
O leguma foarte benefica este morcovul, deoarece contine betacaroten, o vitamina solubila ce ajuta la buna functionare a retinei, imbunatateste vederea si previne afectiunile cauzate de inaintarea in varsta.
O leguma foarte benefica este morcovul, deoarece contine betacaroten, o vitamina solubila ce ajuta la buna functionare a retinei, imbunatateste vederea si previne afectiunile cauzate de inaintarea in varsta.
Ouale au si ele un rol important in intarirea si protejarea vederii. Si semintele de struguri sunt bune pentru circulatia periferica, dar si cea la nivelul vaselor capilare.
Spanacul, varza si salata au si ele un rol important in buna functionare a ochilor. Aceste plante sunt bogate in caroteni, in special in luteina si protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.
Migdalele sunt pline de vitamina E, care incetineste procesul de imbatranire, inclusiv pe cel de degenerescenta maculara. Cateva zeci de migdale pe zi asigura cam jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina E.
Pestii grasi, precum tonul, somonul, macroul sau ansoa, sunt bogati in acizi grasi esentiali polisaturati ce includ acizi grasi DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) si ALA (acid alfa-linoleic), acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea in general, si in special ne protejeaza vederea. Un studiu realizat de oamenii de stiinta americani arata ca persoanele care consuma rar peste gras oceanic se confrunta frecvent cu sindromul de ochi uscat si prezinta deseori tulburari de vedere. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro