Topul aberatiilor dacopate: tunelurile din Carpati, orase subpamantene, uriasi de cinci metri si apostoli ai lui Iisus
"Demostrandu-le teoria celor douasprezece semne ale zodiacului, le-a aratat mersul planetelor si toate secretele astronomice si cum creste si scade orbita lunii si cu cit globul de foc al soarelui intrece masura globului pamintesc si le-a expus sub ce nume si sub ce semne cele trei sute si patruzeci si sase de stele trec in drumul lor cel repede de la rasarit pina la apus spre a se apropia sau departa de polul ceresc", informa Iordanes, in Getica. Tunelurile secrete de sub Carpati O legenda despre Sarmizegetusa Regia, propagata de amatorii de senzational, se refera la faptul ca asezarea din Muntii Orastiei se suprapune unui oras subteran care s-ar intinde pe 200 de kilometri patrati si ar cuprinde si celelalte asezari antice din zona.
Asa-zise marturii despre stramosii nostri, desi nedocumentate istoric si imposibil de demonstrat, au devenit subiectul unor carti sau al unor articole promotionale care vand pachete turistice in "locurile sacre ale dacilor", produse artizanale sau invitatii la diverse terapii. "In luptele lor, dacii se foloseau si de puterea unor razboinici de a se transforma in lupi, astfel incat dusmanii care ii atacau se trezeau in fata unei duble armate, una umana si alta formata din haite de lupi conduse de catre un lup alb, nimeni altu decat cel mai initiat dintre ei, insusi Zamolxe.
Uriasii care traiau printre daci Cateva relatari din anii 1930 - 1950, completate cu "marturii" din anii 1990 si imagini editate de pe santierele arheologice, ofera informatii despre asa-zisele schelete de uriasi descoperite in Muntii Buzarului, in locul fostei cetati dacice Argedava si in mai multe pesteri din Romania. In Argedava, in anii 1940 ar fi fost descoperite peste 80 de schelete de oameni, care ar fi avut pana la cinci metri inaltime.
Muntele sfant si fenomenele paranormale Muntele Gugu, indicat de naturalistul Alexandru Borza drept muntele sacru al dacilor si locul unde ar fi trait Zamolxis ar fi fost locul unor fenomene paranormale. Fulgere globulare si explozii de lumini ar fi fost observate de turisti si salvamontisti in zona, iar la anumite ore ale zilei, unii martori oculari, citati in articole despre acest loc, afirmau ca varfulmuntelui devenea invizibil. Una dintre concluziile trase de autori ai lucrarilor dedicate dacilor a fost ca muntele Gugu din Masivul Godeanu ar fi fost ales ca loc sacru, tocmai datorita fenomenelor bizare petrecute pe el. In ciuda izvoarelor antice care amintesc de constructia podului, unii autori romani au sustinut insa ca acesta a fost opera unor ingineri daci, din vremea regelui Burebista, cand acesta ar fi decis sa lege ambele maluri ale Dunarii, pe care locuiau geto-dacii. "Demostrandu-le teoria celor douasprezece semne ale zo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro