Top pedepse aberante date de judecatorii romani. Cum sa iei 7 ani de puscarie pentru un jaf pe care nu l-ai comis

Top pedepse aberante date de judecatorii romani. Cum sa iei 7 ani de puscarie pentru un jaf pe care nu l-ai comis

Sapte ani de inchisoare pentru un jaf la care nu a participat Una dintre cele mai mari nedreptati din justitia galateana a fost comisa impotriva lui Lucian Mocanel (20 de ani), un tanar acuzat de comiterea unui jaf pe 05.10.2009 la o filiala a BRD, situata pe strada Portului din Galati. "Tinand cont de probele stiintifice si tinand cont de valoarea probatorie a actelor medicale, instanta considera ca cele doua rapoarte de expertiza intocmite de Institutul de Criminalistica nu pot sustine acuzatiile aduse inculpatului", au concluzionat judecatorii Curtii de Apel Galati in hotarea prin care l-au achitat pe Lucian Mocanel de acuzatiile aduse.

acum 90 luni (13 Mar 2016)

Sistemul judiciar romanesc reuseste de cele mai multe ori sa se autoregleze, cand o instanta sau alta interpreteaza eronat probele sau declaratiile partilor din dosar.

Este cazul lui Mihaita Badache (32 de ani), un galatean care pe 17.03.2014 a lovit cu masina un pieton pe strada Brailei din Galati, in zona unei treceri de pietoni. Soferul a argumentat, la acel moment, ca vederea i-a fost opturata de un microbuz, care se afla pe banda de circulatie alaturata, dar acest aspect nu a fost luat in considerare de instanta.

Victima a ajuns la spital cu o fractura la un picior si mai multe coaste rupte, iar pentru a-si reveni a avut nevoie de 110 zile de ingrijiri medicale.

Judecatoria Galati l-a condamnat pe Mihaita Badache la un an si trei luni de inchisoare cu executare, insa nu pentru gravitatea faptei, ci pur si simplu pentru ca a refuzat sa recunoasca ca a lovit victima cu masina pe trecerea de pietoni. Omul nu a spus ca nu a lovit pietonul, ci doar ca l-a acrosat putin mai incolo de trecerea de pietoni, pentru ca asa vazuse el.

In plus, instanta l-a obligat pe sofer sa ii plateasca victimei si daune morale de 100.000 de euro, precum si daune materiale de 100.000 de lei.

Lui Mihaita Badache i-a mai revenit inima la loc, dupa ce, in apel, pedeapsa i-a fost redusa de la un an si trei luni cu executare la opt luni de inchisoare, cu suspendare. Judecatorii de la instanta superioara au redus si daunele morale la 20.000 de euro, iar pe cele materiale la 38.000 de lei.

Sapte ani de inchisoare pentru un jaf la care nu a participat

Una dintre cele mai mari nedreptati din justitia galateana a fost comisa impotriva lui Lucian Mocanel (20 de ani), un tanar acuzat de comiterea unui jaf pe 05.10.2009 la o filiala a BRD, situata pe strada Portului din Galati.

De la sediul bancii au fost furati atunci ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro