Top cinci probleme de matematica de clasa a II-a, prea grele si pentru adulti. Tu stii sa le rezolvi?

Top cinci probleme de matematica de clasa a II-a, prea grele si pentru adulti. Tu stii sa le rezolvi?

Dintr-un numar M scadem jumatatea celui mai mic numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 4 si dublul celui mai mare numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 2 si obtinem cel mai mare numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 0. Stiind ca numarul de carti de pe primul si al cincelea raft impreuna este egal cu numarul de carti de pe al doilea si al patrulea raft impreuna, iar al treilea raft este un numar de carti egal cu jumatate din numarul total de carti de pe toate celelalte rafturi, aflati cate carti au fost la inceput in biblioteca daca Elena ia o carte de pe al treilea raft si vede ca pe acel raft au mai ramas 9 carti. Gasind si o anumita deschidere in curriculum, nu se mai specifica numarul maxim de operatii pentru rezolvare, pot aparea probleme cu 7 sau 8 judecati, mult pentru elevii de clasa a II-a, in neconcordanta cu particularitatile de varsta.", a declarat pentru Adevarul, invatatorul Vlad Poiana.

acum 108 luni (27 Feb 2015)

Incepand cu anul scolar 2014 -2014, inmultirea si impartirea se studiaza in clasa a II-a, si nu a III-a, asa cum era prevazut pana acum in programa scolara. Daca pana acum elevii de clasa a II-a lucrau cu numere de la 1 la 100, acum ei vor lucra cu numere pana la 1000, in plus vor trebui sa recunoasca si care sunt fractiile echivalente, notiuni predate, pana acum, abia in clasa a IV-a. Materia a primit o noua denumire: matematica si stiintele naturii, in cuprinsul manualului fiind prevazute si notiuni de fizica, biologie, nutritie sau cum sa previna bolile provocate de germeni.

Top 5 probleme de matematica de clasa a II-a

1.

Rezolvarea propusa de invatatorul Vlad Poiana:

Stiind ca un stilou costa cat 5 pixuri, inseamna ca doua stilouri costa cat zece pixuri. Dintr-un numar M scadem jumatatea celui mai mic numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 4 si dublul celui mai mare numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 2 si obtinem cel mai mare numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 0.

Rezolvare:

Cel mai mic numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 4 este 14 (1x4=4).

Cel mai mare numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 2 este 21 (1x2=2).

Cel mai mare numar natural de doua cifre cu produsul cifrelor 0 este 90 (9x0=0). Stiind ca numarul de carti de pe primul si al cincelea raft impreuna este egal cu numarul de carti de pe al doilea si al patrulea raft impreuna, iar al treilea raft este un numar de carti egal cu jumatate din numarul total de carti de pe toate celelalte rafturi, aflati cate carti au fost la inceput in biblioteca daca Elena ia o carte de pe al treilea raft si vede ca pe acel raft au mai ramas 9 carti.

Rezolvare:

Se afla intai cate carti erau pe al treilea raft inainte de a lua Elena o carte: 9+1=10 carti.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro