Top cinci obiective turistice in Harghita. De la singurul lac vulcanic din Romania la pestera din care picura aur

Top cinci obiective turistice in Harghita. De la singurul lac vulcanic din Romania la pestera din care picura aur

Statiunea Tusnad din Harghita se afla la 650 de metri altitudine si este cel mai mic oras din tara. Este o oaza de liniste si de sanatate pentru persoanele care sufera de anumite afectiuni. Planta este aici de 12.000 de ani si se hraneste cu insecte de 20 de ori mai mari decat ea. Statiunea este situata la 37 de kilometri nord de Sfantu Gheorghe, 67 de kilometri de Brasov si 35 de kilometri de Baraolt. Singurul lac vulcanic din Romania Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania si se gaseste la 17 kilometri de localitatea Bixad, aflata in apropiere de Baile Tusnad. Acestia pastreaza cu sfiintenie o traditie de sute de ani, din vremuri in care nimeni nu auzise de frigidere. Pentru ea s-au folosit 22.555 de fire de paie, jumatate de kilometru de impletitura de paie si 1,5 kilometri de ata.

acum 39 luni (18 Feb 2017)

Statiunea Tusnad din Harghita se afla la 650 de metri altitudine si este cel mai mic oras din tara. Este o oaza de liniste si de sanatate pentru persoanele care sufera de anumite afectiuni. Supranumit si "Perla Ardealului", orasul are o populatie de putin peste 1.600 de locuitori. Se spune ca vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale. Acum, este o oaza de liniste, o statiune cocheta care atrage anual de zeci de ori mai multi turisti decat locuitori. Planta este aici de 12.000 de ani si se hraneste cu insecte de 20 de ori mai mari decat ea. Statiunea este situata la 37 de kilometri nord de Sfantu Gheorghe, 67 de kilometri de Brasov si 35 de kilometri de Baraolt.

Singurul lac vulcanic din Romania

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania si se gaseste la 17 kilometri de localitatea Bixad, aflata in apropiere de Baile Tusnad. Cu cateva mii de ani in urma, in acest loc era un munte vulcanic. Parerile sunt impartite in privinta anului ultimei eruptii, aceasta avand loc cam cu 30 000 - 40 000 de ani in urma. Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 949-950 de metri. Nivelul apei nu creste si nu scade niciodata desi lacul nu are izvoare si este alimentat doar de apa de ploaie. Lacul are forma unei palete de pictor. Puritatea apei este foarte apropiata de cea a apei distillate.

Localnicii de aici nu au nevoie de prognoze meteo. In muntele de langa lac s-au format, de-a lungul timpului, doua fisuri. Localnicii spun ca daca aerul emanat de acestea pisca la nas atunci este semn de furtuna. Daca nu se intampla acest lucru, este semn de vreme frumoasa.

Pestera din care picura aur

Pestera Sugau, in traducere Pestera Soaptelor, din Harghita, este un loc unde trebuie sa ajungeti macar o data in viata. Aici veti fi fermecati de formele unice ale stalctitelor si stalagmitelor, dar s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro