Top alimente "sanatoase" care te imbolnavesc

Această organizaţie britanică de nutriţionişti şi dieteticeni autorizaţi, care iși argumentează teoriile cu dovezi științifice, a făcut o listă cu alimente considerate "foarte sănătoase" care, de fapt, iţi pot face destul de mult rău. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu o mulţime de boli, inclusiv obezitate, diabet, boli de inimă şi multe altele. Aceasta poate duce la boli de ficat şi la tot felul de probleme de metabolism, cum ar fi rezistenţa la insulină şi leptină, care duc in cele din urmă la obezitate şi diabet. Uleiurile vegetale Cum lumea a fost cuprinsă de teama de grăsimi saturate, a crescut consumul de tot felul de ingrediente dăunătoare. Dacă-ţi incepi ziua cu cereale cu un nivel ridicat de zahăr, iţi pregăteşti de fapt corpul pentru o cădere de glicemie mai tarziu, urmată de foame, pofte şi o altă masă bogată in carbohidraţi.

acum 103 luni (9 Jun 2016)

Există o mulţime de informaţii potrivit cărora anumite alimente au efecte benefice asupra sănătăţii, dar cele mai multe dintre ele nu se bazează pe dovezi reale, susţine Authority Nutrition. Această organizaţie britanică de nutriţionişti şi dieteticeni autorizaţi, care iși argumentează teoriile cu dovezi științifice, a făcut o listă cu alimente considerate "foarte sănătoase" care, de fapt, iţi pot face destul de mult rău. Sucurile de fructe

Sucurile de fructe pe care le găseşti in comerţ nu prea sunt ce par. Pot avea mici cantităţi de fructe, dar cel mai des ele sunt doar apă, arome artificiale şi zahăr.

Dar şi dacă vrei suc de fructe adevărat, tot nu e o idee prea bună. Nu prezintă rezistenţă la mestecat, ceea ce te face să inghiţi cantităţi masive de zahăr intr-un timp foarte scurt. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu o mulţime de boli, inclusiv obezitate, diabet, boli de inimă şi multe altele.

Citeşte şi Detoxifiază-ţi corpul fără să storci toată ziua fructe şi legume

2. Painea integrală

Graul integral este mai sănătos decat cel rafinat, dar asta nu inseamnă că graul integral este sănătos. E ca şi cum ai spune că ţigările cu filtru sunt mai sănătoase decat cele fără şi toată lumea ar trebui să fumeze cu filtru. Există o mulțime de motive să eviţi orice tip de grau, indiferent dacă este rafinat sau integral. In primul rand, graul este principala sursă de gluten şi multă lumă este sensibilă la această substanţă. Un studiu a demonstrat că fibrele din grau pot duce la deficienţă de vitamina D, făcandu-te să consumi mult mai repede rezervele de această importantă vitamină. Un alt studiu a arătat că graul integral creşte chiar şi cu 60% nivelul de colesterol rău. Nectarul de agave

In comerţ există numeroase produsă "fără zahăr", indulcite cu agave.

Dar efectul dăunător al zahărului nu prea ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro