Top 6 plante medicinale care ne scapa de infarct. De ce este supranumit paducelul "prietenul inimii"

Top 6 plante medicinale care ne scapa de infarct. De ce este supranumit paducelul

Lasata netratata, hipertensiunea arteriala afecteaza vasele de sange si poate duce la accident vascular sau infarct. Aceasta arata ca atunci cand se curata vasele de sange, fluxul de sange este mai mare si tensiunea se regleaza. "Colesterolul este depus pe vase de sange si atunci fluxul sanguin nu mai este acelasi, iar inima incearca sa impinga si, astfel, tensiunea creste", explica, ea, fenomenul.

acum 90 luni (11 Dec 2015)

Lasata netratata, hipertensiunea arteriala afecteaza vasele de sange si poate duce la accident vascular sau infarct. Insa pe langa medicamentele recomandate de medic, cateva plante pentru ceai pot fi de folos in tratarea acestei afectiuni.

Talpa gastii este una din cele mai cunoscute plante de ceai cu efect de a scadea tensiunea. Efectul ei este de a creste forta muschiului cardiac, prin dilatarea vaselor de sange. Spre deosebire de celelalte plante, vascul are efectul de a regla tensiunea si bataile inimii. Procesul este acelasi, de dilatare a vaselor de sange.

Valeriana este o alta planta cu efecte in reducerea tensiunii, insa aceasta are un efect sedativ si induce somnul, reducand si bataile inimii. Este recomandata in nevroze, palpitatii, colici stomacale de natura nervoasa, insomnii, tulburari de menopauza. "Papadia poate fi considerata o planta care ajuta la reglarea tensiunii, pentru ca ajuta la eliminarea colesterolului, este detoxifiant si, indirect, duce la reglarea tensiunii.

Claudia Tuns si Mariana Moldovan, farmaciste consultate in realizarea articolului

Mai sunt plantele care ajuta la curatarea vaselor de sange, care au ca efect tot reglarea tensiuni.

"Brusturele, de exemplu, nu este recomandat pentru scaderea tensiunii, dar are acest efect indirect", sune Claudia Tuns, absolventa de Farmacie, specialist in plantele medicinale.

Aceasta arata ca atunci cand se curata vasele de sange, fluxul de sange este mai mare si tensiunea se regleaza. "Colesterolul este depus pe vase de sange si atunci fluxul sanguin nu mai este acelasi, iar inima incearca sa impinga si, astfel, tensiunea creste", explica, ea, fenomenul.

Recomandare: ceaiurile si medicatia nu se exclud una pe alta

O recomandare foarte importanta vine din partea farmacistei, specialista in plantele medicinale. Dar med... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro