Top 5 sugestii pentru vacanta de toamna. Destinatii fermecatoare in Europa, la preturi de extra-sezon

Top 5 sugestii pentru vacanta de toamna. Destinatii fermecatoare in Europa, la preturi de extra-sezon

Finalul de sezon estival nu inseamna si final de sezon al vacantelor. "Dincolo de faptul ca toamna turistii scapa de aglomeratia din vara si de caldura inabusitoare care pe anumite meridiane le face viata grea, odata cu incheierea sezonului estival scad si preturile practicate de hotelieri si nu numai. Bruges, un oras ca-n basme Turistii care ajung toamna in Belgia, la Bruges, vor fi cuceriti de imaginea copacilor de pe marginea canalelor, cu frunzele lor pictate in nuante vii de rosu, portocaliu si galben reflectandu-se in luciul apei.

acum 93 luni (5 Sep 2016)

Finalul de sezon estival nu inseamna si final de sezon al vacantelor. "Dincolo de faptul ca toamna turistii scapa de aglomeratia din vara si de caldura inabusitoare care pe anumite meridiane le face viata grea, odata cu incheierea sezonului estival scad si preturile practicate de hotelieri si nu numai. Daca mai luam in considerare si farmecul irezistibil pe care il reprezinta toamna pentru romantici, momentul pare mai mult decat pentru o escapada de toamna!", spune Claudius Dociu, jurnalist prahovean, calator impatimit si blogger de turism.

Bloggerul are cateva pe site-ul de turism travelontop.ro ponturi pentru o vacanta de toamna memorabila in cateva dintre cele mai frumoase orase ale Europei.

Dubrovnik, concerte si festivaluri culinare

Toamna, in oraselul - statiune Dubrovnik din Croatia, apa este inca indeajuns de calda pentru a face o baie in Marea Adriatica. In aer, temperatura medie se mentine aproape de 20 de grade, o clima ideala pentru a descoperi la pas comorile orasului vechi, de la bisericile baroce la palatele aristocratice. De asemenea, in octombrie, la Berlin are loc Festivalul Luminilor, sarbatori in cazul carora unele repere ale orasului, precum Poarta Brandenburg si Catedrala din Berlin, devin personaje centrale ale proiectiilor de lumini si imagini in miscare. Nu trebuie ratata nici ocazia de a gusta preparatele culinare germane, fie ca e vorba de celebrul Currywurst sau de consistentele tocanite si supe, perfecte pentru a incalzi nu doar trupul, ci si sufletul.

Lisabona, in anotimpul castanelor prajite

Clima mediteraneana (caracterizata de veri calde si ierni blande) este doar unul dintre atuurile Lisabonei in extra-sezon. Toamna este, la Lisabona, si anotimpul castanelor prajite, pe care le puteti cumpara de la vanzatorii de la colt de strada, in drum spre obiectivele turistice. Nu numai ca vizitand orasul toamna vor scapa de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro