Top 5 cele mai sangeroase batalii din istorie. Istoria luptei de la Stalingrad in care au murit 2 milioane de soldati

Top 5 cele mai sangeroase batalii din istorie. Istoria luptei de la Stalingrad in care au murit 2 milioane de soldati

5) Batalia de la Gettysburg - anul 1863 Batalia de la Gettysburg a avut in intervalul 1 - 3 iulie 1863, in nord - estul Statelor Unite ale Americii, fiind considerata cea mai mare lupta purtata vreodata pe teritoriul Americii de Nord, facand parte din Razboiul Civil American. "Urmatoarea zi, imediat cum a rasarit Soarele, punii au inceput sa recupereze ce era de recuperat de pe campul de lupta. 2) Batalia de la Leipzig - anul 1813 Batalia de la Leipzig reprezinta infrangerea decisiva suferita de Napoleon, precum si cea mai mare lupta purtata pe teritoriul european, inainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial.

acum 69 luni (14 Sep 2016)

5) Batalia de la Gettysburg - anul 1863

Batalia de la Gettysburg a avut in intervalul 1 - 3 iulie 1863, in nord - estul Statelor Unite ale Americii, fiind considerata cea mai mare lupta purtata vreodata pe teritoriul Americii de Nord, facand parte din Razboiul Civil American. Armata SUA condusa de George Meade a invins cea a Statelor Confederate ale Americii condusa de Robert Lee. Pierderile au fost undeva la 23.000 de soldati de fiecare parte, numarul total al victimelor depasind 45.000. Au fost multi soldati care, inainte de batalie, scriau ca simt ca armata a mers din infrangere in infrangere si ca daca va mai fi invinsa inca o data, ei vor dezerta", preciza istoricul Allen Guelzo, autorul cartii "Gettysburt: Ultima invazie".

4) Batalia de la Cannae - anul 216 i.Hr.

Hannibal, cunoscutul general al armatei cartagineze, a traversat muntii Alpi si a reusit sa invinga de doua ori armata romana. Hannibal, pe de alta parte si-a amplasat cele mai bune trupe ale sale pe flancurile armatei, anticipand atacul central al romanilor.

Armata romana a strapuns centrul armatei cartagineze, insa soldatii condusi de Hannibal au reusit sa-i inconjoare pe romani, profitand de faptul ca acestia aveau atat soarele cat si vantul in fata. Militarii romani au suferit probabil cele mai mari pierderi din istorie, 50.000 de soldati fiind omorati, iar alti 10.000 capturati. Cartaginezii au suferit si eu pierderi ce se ridica la circa 10.000 de persoane.

"Urmatoarea zi, imediat cum a rasarit Soarele, punii au inceput sa recupereze ce era de recuperat de pe campul de lupta. Mii de romani zaceau acolo, infanteristi si cavaleri, pe care soarta ii adusese in mijlocul luptei. Unii dintre ei, plini de sange, se ridicau dintre mortii din jurul lor, chinuiti de durere, cerand ajutor, dar erau imediat ucisi de puni. Deoarece romanul nu mai avea putere sa isi manuiasca arma, il mutilase pe inamic prin muscaturi disperate", asa a descris... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro