Top 3 materiale de constructii ieftine. Cum poate ajunge o casa din baloti de paie sa coste de trei ori mai putin

Top 3 materiale de constructii ieftine. Cum poate ajunge o casa din baloti de paie sa coste de trei ori mai putin

Costurile cu incalzirea se pot reduce si cu 75% Materialul neconventional cu cea mai mare tendinta de crestere este reprezentat de balotii de paie. Conform lui Liviu Antonescu, "pretul minim al unei asemenea case este de 10.000-12.000 de euro pentru o suprafata de 100 de metri patrati si daca se opteaza pentru varianta "la rosu".

acum 93 luni (2 Jun 2016)

Costurile cu incalzirea se pot reduce si cu 75%

Materialul neconventional cu cea mai mare tendinta de crestere este reprezentat de balotii de paie. Si cum cererea e din ce in ce mai mare, la ora actuala in Romania sunt zeci de firme ce construiesc case din baloti de paie. Pentru ca, dupa cum spune analistul imobiliar Liviu Antonescu, "romanii vor sa cheltuie mai putin atunci cand isi ridica o casa, romanii nu mai vor sa aiba facturi mari cu caldura si nu in ultimul rand deoarece curentul eco imobiliar din Europa de Vest incepe sa faca adepti si la noi. Va dau si un exemplu de avantaj privind casele din acest material: paiele sunt goale in interior, gradul de termoizolare este mai bun decat in cazul lemnului.

Conform lui Liviu Antonescu, "pretul minim al unei asemenea case este de 10.000-12.000 de euro pentru o suprafata de 100 de metri patrati si daca se opteaza pentru varianta "la rosu". Daca se doreste ca locuinta sa fie realizata cu tot cu finisaje, pretul sare de 20.000 de euro. Iar termenul de finalizare este in medie de trei luni." Casele modulare pe structura din lemn necesita fundatii mai mici

De mare cautare se bucura si casele prefabricate cu structura din lemn. "In cazul caselor modulare, un mare avantaj este reprezentat de faptul ca la acestea este nevoie de fundatii mai mici, ceea ce reduce semnificativ costurile. Locuintele din polistiren expandat au rezistenta mare la cutremur

Foarte populare de mai bine de un deceniu in Statele Unite si Canada, locuintele si cladirile din polistiren expandat au inceput sa atraga tot mai multi clienti si la noi. Sistemul este unul extrem de puternic si rezistent in timp, iar izolarea termica este una clar superioara fata de locuintele conventionale. Aceste case ofera o protectie la foc de pana la trei ore si - un detaliu extrem de important - au o mare rezistenta la cutremur", mai spune Liviu Antonescu.

Iata si alt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro