Top 3 deserturi simple de vara cu iaurt. Cum se prepara delicioasele mini-briose inghetate cu alune de padure
Alaturi de cofetarul Andreea Filimon va prezentam trei retete de deserturi racoritoare de vara: 1. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: -100 de grame de alune de padure, nuci sau migdale, dupa preferinta; Intr-o forma de tort punem un strat de piscoturi insiropate cu sucul de ananas, dupa care turnam jumatate din crema.
De asemenea, vara cel mai bine e sa apelam la racoritorul iaurt si la fructele de sezon. Alaturi de cofetarul Andreea Filimon va prezentam trei retete de deserturi racoritoare de vara: 1. -o lingurita de suc de lamaie; -150 de grame de iaurt light sau grecesc; Piersicile se spala, se decojesc, se taie felii si se lasa la frigider 3-4 ore. Dupa ce s-au odihnit la frigider, piersicile se maruntesc cu un aparat special sau manual, se adauga sucul de lamaie si mierea. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: -100 de grame de alune de padure, nuci sau migdale, dupa preferinta; -doua linguri de unt sau ulei de cocos; -250 de grame de iaurt grecesc sau light; Alunele, nucile sau migdalele se maruntesc si se amesteca cu untul sau uleiul de cocos. Amestescul se aseaza in forme de briose. Intr-un bol amestecam iaurtul cu mierea, iar crema rezultata o punem in formele de briose, peste alune sau nuci. Le decoram cu fructele de sezon si le dam la concelator 3-4 ore. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: -o conserva de ananas; -400 de grame de iaurt; -200 de grame de frisca batuta; Plicul de gelatina se pregateste astfel: se lasa la rece 3 minute in patru linguri de apa. Dupa ce s-a intarit se pune pe baie de abur in jur de un minut, fara a ajunge sa fiarba. Gelatina se amesteca cu 2 linguri din crema de iaurt si frisca batuta, pentru a ajunge la aceeasi temperatura, dupa care se amesteca intreaga gelatina cu crema si se omogenizeaza. Intr-o forma de tort punem un strat de piscoturi insiropate cu sucul de ananas, dupa care turnam jumatate din crema. Mai punem un rand de piscoturi si punem cealalta jumatate de crema. Tortul se orneaza cu bucatile de ananas ramase si se da la frigider cel putin 6 ore. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro