Top 3 cele mai vizitate cetati medievale din judetul Brasov. Care sunt principalele atractii pentru turisti

Top 3 cele mai vizitate cetati medievale din judetul Brasov. Care sunt principalele atractii pentru turisti

Cel mai mare mister de la Rasnov este tesut in jurul fantanii din cetate despre care legendele spun ca ar agvea 147 de metri adancime, adica aproximativ cat un bloc cu 50 de etaje. La Fagaras se poate vedea acum si temutul instrument de tortura Fecioara de Fier, o cusca de metal, care avea in interior un sistem cu mai multe cutite. Turistii care vor ajunge sa o viziteze vor avea la dispozitie cai de acces de calitate, 110 locuri de parcare din care 10 pentru autocare, centru de informare turistica, sistem special de iluminare care va pune in evidenta obiectivul istoric. In Cetatea Rupea mai pot fi descoperite cele 100 de incaperi din piatra, dar si o fantana de 41 de metri adancime care dateaza de la 1613.

acum 79 luni (4 May 2018)

Cetatea Rasnov este vedeta judetului Brasov si continua sa atraga tot mai multi turisti in fiecare an. Anul trecut a fost vizitata de 419.000 de oameni, cu aproape 20.000 mai multi decat anul anterior. Si la aceste cifre se adauga inca aproximativ 7.000 de oameni care au vizitat cetatea gratuit.

Centrul istoric al Rasnovului, locul de plecare spre cetate fie ca alegeti creamaliera, fie ca vreti sa mergeti pe jos, a devenit pietonal. Turistii se pot relaxa exact ca in marile orase europene si pot admira cetatea fara sa mai fie deranjati de masini.

Cetatea Rasnov dateaza de 1335, cand a reusit sa ramana in picioare in timpul unei invazii a tatarilor. Cu ziduri puternice de peste doi metri grosime, cetatea a rezistat tuturor asalturilor si a salvat viata oamenilor care s-au adapostit aici. In toamna lui 2014, cetatea a devenit din nou platou de filmare pentru pelicula americana "Vlad The Impaler" (Vlad Tepes: Imperiul sangelui).

Cel mai mare mister de la Rasnov este tesut in jurul fantanii din cetate despre care legendele spun ca ar agvea 147 de metri adancime, adica aproximativ cat un bloc cu 50 de etaje. Despre ea se mai spune ca ascunde o mare comoara, dar nimeni nu se incumeta sa coboare atat de adanc in subteran pentru a vedea daca comoara exista sau nu. Ca fantana exista nu exista niciun dubiu, dar este inca un mister cat de adanca este si daca ascunde sau nu comori. Legenda locului spune ca fantana a fost construita de doi prizonieri turci care au lucrat la ea aproape 15 ani. Tot legenda spune ca dupa ce au ajuns la o adancime de 147 de metri prizonierii au fost eliberati. Datele istorice confirma faptul ca fantana a fost construita in 15 ani, intre 1625 si 1640, dar ca fantana are doar 75 de metri adancime. Legenda mai spune ca in fantana au fost ascunsi saci intregi de galbeni care si astazi ar mai fi acolo. Fantana inca exista si poate fi admirata de turisti.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro