Top 10 aberatii ale ministrului Educatiei. Pe primul loc - "Educatia e gratuita, dar parintele asigura o parte din gratuitate"

Top 10 aberatii ale ministrului Educatiei. Pe primul loc -

Un nou val de profesori slab pregatiti au ajuns in 2017 la catedra, mai exact 6.876 de cadre didactice care au obtinut nota 5 sau 6 la examenul de titularizare au ajuns sa predea in sistemul public. Stim doar ca 13.471 de elevi au abandonat scoala, 8.096 s-au retras, 22.086 de elevi au plecat in strainatate, 13.181 de elevi au fost exmatriculati, 21.489 de elevi nu s-au mai prezentat la scoala, iar 437 de elevi au decedat.

acum 61 luni (3 Jan 2018)

La finalul anului 2017, deputatul USR Cristina Iurisniti, care este si membra a Comisiei de Invatamant a Camerei Deputatilor, a facut un top al celor mai mari aberatii ale ministrului Educatiei. Profesoara de Limba Franceza precizeaza la inceputul acestui top, care reuneste 10 cele mai flagrante gafe pe care le-ar fi facut Liviu Pop in 2017, ca ministrul Educatiei Liviu Pop si-a inceput mandatul cu minciuni, "erori gramaticale impardonabile"si o incoerenta a discursului. Adevarul.ro reda mai jos integral topul facut public de catre deputatul USR inclusiv pe pagina oficiala de Facebook: "1. (Gratuitatea sistemului de educatie este consacrata in Constitutie la art. Ministrul, insa, in loc sa se preocupe de infrastructura deficitara cheltuia inutil peste 300 de mii de euro din bani publici! Urmeaza inca 40 de manual de pregatirea sportive: patinaj, tenis de masa, ski fond, natatie, yachting etc. Au nevoie de miscare si putrea exemplului, nu sa stea cu nasul in carti despre sport! Legea Editurii unice de stat si a manualului unic! Infiintarea abuziva a editurii unice "Editura didactica si pedagogica", precum si asumarea proiectului manualului unic de baza, contravene cu principiile democrative europene, distrugand concurenta pe piata manualelor scolare, dar si varietatea si calitatea acestora. Monopolul editorial este de fapt monopolul de informatie, care ne intoarce in negura timpurilor, la vechile practici comunistoide! Interzicerea manualelor auxiliare la clasa: printr-un ordin de ministru au fost interzise toate manualele si culegerile facultative pe care le foloseau cadrele didactice pentru aprofundare. Bugetul Ministerului Educatiei Nationale pentru anul 2018 este cel mai mic din ultimii 27 de ani - subfinantarea acestuia mentinandu-se la un rusinos procent de aproximativ 3% din PIB, sub nivelul Bulgariei. Un nou val de profesori slab pregatiti au ajuns in 2017 la catedra, mai exact 6.876 de cadre didactice care au obtinut nota 5 sau 6 la examenul de titularizare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro