Tone de ciment destinate romanilor loviti de inundatii, abandonate prin curtile institutiilor publice

Tone de ciment destinate romanilor loviti de inundatii, abandonate prin curtile institutiilor publice

"Intrucat nu au mai fost reparate, reabilitate sau reconstruite un numar de locuinte pentru care s-au alocat fonduri si furnizat materiale de constructie, au ramas cantitatile de 160,5 tone de ciment, cantitate depozitata in incinta Serviciului Teritorial de Politie de Frontiera Suceava din municipiul Radauti, 7,5 tone de ciment si 300 de kilograme de var depozitata in incinta Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi din municipiul Falticeni si 8.950 de kilograme de var depozitata in incinta Detasamentului de Pompieri Radauti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Suceava.

acum 73 luni (6 Feb 2018)

In anul 2008, judetul Suceava a fost lovit de inundatii puternice care au produs pagube insemnate in 45 de localitati. Pentru a fi reparate circa 2.500 de imobile afectate de inundatii, autoritatile au achizitionat materiale de constructie necesare in acest sens.

Daca o parte din materialele cumparate au fost utilizate, in prezent la sediul Politiei de Frontiera Suceava, la Detasamentul de Pompieri Radauti si la Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi din Radauti mai sunt depozitate in prezent peste 160 de tone de ciment si aproape o tona de var. Pentru a repara casele distruse de inundatii, la data de 31 iulie 2008, Guvernul Romaniei a adoptat Programul de reparare/reabilitare si reconstruire a unor locuinte afectate de calimitatile naturale produse in luna iulie 2008.

Primarii din comunele sucevene afectate de inundatii au inventariat distrugerile produse de calamitatie naturale, stabilindu-se ca este nevoie de reconstruirea a 203 locuinte, reabilitarea a 59 de imobile si repararea a altor 2.147 de case. Chiar daca materialele de constructie au fost puse la dispozitia primariilor, o mare parte dintre ele au ramas neutilizate pana in prezent, conform raportului de evaluare al activitatii desfasurate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Suceava in anul 2017.

"Intrucat nu au mai fost reparate, reabilitate sau reconstruite un numar de locuinte pentru care s-au alocat fonduri si furnizat materiale de constructie, au ramas cantitatile de 160,5 tone de ciment, cantitate depozitata in incinta Serviciului Teritorial de Politie de Frontiera Suceava din municipiul Radauti, 7,5 tone de ciment si 300 de kilograme de var depozitata in incinta Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi din municipiul Falticeni si 8.950 de kilograme de var depozitata in incinta Detasamentului de Pompieri Radauti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Suceava. Demersurile... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro