Toma Caragiu, pus la zid in "Scanteia" din cauza lui Cornel Dinu, care era "ciupit" bine

Toma Caragiu, pus la zid in

La o masa, care era aproape de masa noastra si de malul lacului, erau deja de catva timp cativa fotbalisti de la Dinamo, printre care si Cornel Dinu, pe care eu il simpatizez. Nu cred ca a trecut mai mult de un sfert de ceas, cand Dinu se scoala (era numai in costum de baie) si da sa se arunce in apa.

acum 40 luni (22 Mar 2017)

"Am avut mereu alaturi prieteni, oameni de valoare si foarte buni romani - scriitori, profesori, actori, poeti. Atunci, lumile scriitorilor, actorilor, sportivilor, se intersectau deseori - ne intalneam pe la restaurante, in salile de teatru, in tribune, la meciuri, in locurile de intalnire ale scriitorilor, era o atmosfera foarte frumoasa", rememoreaza Cornel Dinu intr-unul dintre volumele autobiografice.

O carte de memorii, "Stacana - Triptic cu Ahoe si Toma Caragiu", a unui fost medic veterinar, Miron Costin, dezvaluie o intamplare nestiuta din trecutul celui supranumit "Procurorul". Scenariul mai avea nevoie de o stampila ca sa intre in productie si studiourile, cu toate capetele lor patrate, nu au permis sa se faca nicio filmare in vant, pana nu iese apostila, tovarasi. La o masa, care era aproape de masa noastra si de malul lacului, erau deja de catva timp cativa fotbalisti de la Dinamo, printre care si Cornel Dinu, pe care eu il simpatizez. Ne salutam, aruncam o vorba-doua peste masa si, n-am de lucru, il chem la masa noastra sa bem un pahar impreuna. Nu cred ca a trecut mai mult de un sfert de ceas, cand Dinu se scoala (era numai in costum de baie) si da sa se arunce in apa. De la un tovaras pe care-l cunosc, care-mi spune ca maine apare un articol in Scanteia, despre cum Toma Caragiu i-a dat de baut lui Cornel Dinu pana l-a imbatat, si acesta a facut un accident din care si-a mototolit fata, etc.", scria Miron Costin.

"A doua zi, a aparut un articol in care Cornel Dinu era scos copil nevinovat, iar Toma Caragiu - un om inconstient care pune in pericol viata unui sportiv de mare valoare. Imi aduc aminte ca, atunci cand Toma i-a cerut lui Dinu sa retracteze, adica sa faca precizarile necesare, acesta l-a refuzat cam asa: Nea Tomita, daca nu era articolul in care a cazut beleaua pe matale, dracu' ma lua. Ma bagau la parnaie, ma degradau, imi luau din prima si din salariu, asa ca nu pot eu acum sa dau i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro