Tolontan: Radiatii de 100 de ori mai puternice decat la Cernobil, aproape de Piata Victoriei. Sefii de la Muzeul de Geologie ar fi ascuns un raport in care sunt aratate nivelurile de contaminare din institutie
Catalin Tolontan a publicat un raport potrivit caruia, radiatiile din Muzeul de Geologie sunt de zeci sau chiar de sute de ori mai mari decat limitele admise, ba chiar si decat radiatiile din zona centralei nucleare ce a explodat in Ucraina, Cernobil. "Zona de depozitare a esantioanelor fosile (fragmente mamut) din curtea muzeului reprezinta o zona vulnerabila si susceptibila la perturbari semnificative ale fondului natural de radiatii, sursa fiind reprezentata de materialul fosil depozitat in conditii de insecuritate fizica si radiologica totala", scrie intr-un raport de radiometrie din data de 12 mai 2016al Muzeului National de Geologie, potrivit lui Catalin Tolontan.
Catalin Tolontan a publicat un raport potrivit caruia, radiatiile din Muzeul de Geologie sunt de zeci sau chiar de sute de ori mai mari decat limitele admise, ba chiar si decat radiatiile din zona centralei nucleare ce a explodat in Ucraina, Cernobil. Investigatia a fost pusa pe Tolo.ro, iar jurnalistii au primit informatia, dupa publicarea acesteia, ca Gabriel Bindea, directorul Institutului Geologic Roman, de care apartine si Muzeul de Geologie, a fost destituit acum doua zile, dupa ce in cadrul institutiei s-a aflat ca jurnalistii finalizeaza documentarea si vor publica investigatia.
Potrivit informatiilor prezentate de jurnalist, in curtea muzeului se afla mai multe oase de mamuti care iradiaza in jurul lor.
"Fosilele au un grad de iradiere mare", explica unul dintre paleontologii muzeului, socat si el de felul in care sunt depozitate oasele de mamut.
Cu toate, cei care stau constant pe langa "izvoarele de radiatii", ar putea fi afectati de ele, iar cancerul ar fi cea mai probabila boala pe care o persoane ar dezvolta-o in urma contaminarii excesive.
Chiar daca ar fi fost facute teste, sefii de la Muzeul de Geologie ar fi ascuns rapoartele.
"Zona de depozitare a esantioanelor fosile (fragmente mamut) din curtea muzeului reprezinta o zona vulnerabila si susceptibila la perturbari semnificative ale fondului natural de radiatii, sursa fiind reprezentata de materialul fosil depozitat in conditii de insecuritate fizica si radiologica totala", scrie intr-un raport de radiometrie din data de 12 mai 2016al Muzeului National de Geologie, potrivit lui Catalin Tolontan.
Gazeta Sporturilor a primit informatia ca Gabriel Bindea, directorul Institutului Geologic Roman, de care apartine si Muzeul de Geologie, a fost destituit acum doua zile, dupa ce in cadrul institutiei s-a aflat ca jurnalistii finalizeaza documentarea si vor publica investigatia.
Acesta este, alaturi de directoarea Muzeului, Rodica Tita, unul din... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro