Tocatorul de bucatarie aduna cu 200% mai multe bacterii decat vasul de toaleta. Topul celor mai murdare locuri din casa

Tocatorul de bucatarie aduna cu 200% mai multe bacterii decat vasul de toaleta. Topul celor mai murdare locuri din casa

Vasul de toaleta este considerat de catre femei locul din casa cu cei mai multi germeni, arata studiul "Cum isi curata romanii casele" si care a investigat comportamentul femeilor din Romania cu privire la rutina de curatenie a casei, dar si explorarea nivelului de cunostinte cu privire la bacteriile existente in locuinte si posibilele surse de infectie din casa. De asemenea, dormitoarele si spatiile de zi sunt locurile ideale pentru acumularea de praf, acarieni si germeni, care cresc riscul de infectii si imbolnaviri.

acum 86 luni (14 Mar 2017)

Vasul de toaleta este considerat de catre femei locul din casa cu cei mai multi germeni, arata studiul "Cum isi curata romanii casele" si care a investigat comportamentul femeilor din Romania cu privire la rutina de curatenie a casei, dar si explorarea nivelului de cunostinte cu privire la bacteriile existente in locuinte si posibilele surse de infectie din casa.

Astfel, 43% au indicat vasul de toaleta, care a fost urmat de buretele de bucatarie - 25%, podeaua - 16%, tocatoarele - 6%, chiuveta - 4%, blatul de bucatarie - 3% si frigiderul - 3%.

"Desi este foarte probabil ca vasul de toaleta sa contina microbi, riscul de a lua microbi direct de pe acesta este, in general, scazut, intrucat oamenii nu il ating. Cel mai mare risc de a lua microbi daunatori din baie provine de la suprafete pe care oamenii le ating in mod uzual, precum manerul pentru tras apa la toaleta, colacul de toaleta, robinetele si manerul usii. Ca regula generala, pentru a opri raspandirea microbilor, este important sa curatati cu produse de curatat care omoara bacteriile suprafetele din casa pe care familia le atinge frecvent cu mainile, precum manerul usii frigiderului, manerele dulapurilor, robinete, clante etc.", explica prof.

Dealtfel, numarul bacteriilor dintr-o bucatarie obisnuita poate fi de 100.000 de ori mai mare fata de baie, potrivit International Hygienne Home Truths Study, The Hygiene Council, 2014. Iar pe tocatorul de bucatarie exista o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decat pe vasul de toaleta, considerat cel mai murdar loc din casa, potrivit Food&Hygiene Facts, NHS Choices, 2012.

De asemenea, dormitoarele si spatiile de zi sunt locurile ideale pentru acumularea de praf, acarieni si germeni, care cresc riscul de infectii si imbolnaviri. "Dormitoarele contin mult mobilier moale, in care se depoziteaza praf, acarieni, reziduuri de acarieni, polen si matreata de la animalele de com... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro