Toba: Ca om care a lucrat in acest sistem stiam, la momentul investirii, ca un an electoral inseamna un an de zbateri

Toba: Ca om care a lucrat in acest sistem stiam, la momentul investirii, ca un an electoral inseamna un an de zbateri

In luna mai 2016, fostul vicepremier Gabriel Oprea, seful DIPI Nicolae Gheorghe si adjunctul sau Nelu Zarnica au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la abuz in serviciu si deturnare de fonduri in forma continuata. Procurorii spun ca Gabriel Oprea ar fi fost ajutat in acest demers de Nicolae Gheorghe, aflat atunci la conducerea DIPI, si de Gabriel Nicolae Pavel, care era seful Serviciului juridic din DIPI, ambii fiind cercetati in dosar.

acum 54 luni (1 Sep 2016)

Petre Toba isi incepe mesajul postat pe Facebook prezentand realizarile pe care le-a inregistrat Ministerul Afacerilor Interne in perioada in care a preluat acest portofoliu. (...) Ca om care a lucrat in acest sistem, stiam la momentul investirii, ca un an electoral inseamna un an de zbateri.

Petre Toba, la scurt timp dupa ce si-a prezentat demisia a transmis presei ca a facut acest gest "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri". El mai a spus ca respinge cu tarie acuzatiile aduse si este la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii.

"Resping cu tarie acuzatiile aduse si sunt la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii. Mentionez ca toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentarii cauzei, inclusiv la cele clasificate secret de stat, a mai spus Petre Toba.

Procurorii DNA il acuza pe ministrul de Interne ca a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

In luna mai 2016, fostul vicepremier Gabriel Oprea, seful DIPI Nicolae Gheorghe si adjunctul sau Nelu Zarnica au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la abuz in serviciu si deturnare de fonduri in forma continuata.

Dosarul a fost supranumit "Limuzina" deoarece a vizat felul in care a fost achizitionat de catre DIPI a un automobil Audi A8, pentru protectia demnitarilor. Masina ar fi fost cumparata din fonduri destinate doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, fiind folosita doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro