Toate minunile pe care poate sa faca sarea, ingredientul bun la toate. Cum poate domoli focul prea puternic

Toate minunile pe care poate sa faca sarea, ingredientul bun la toate. Cum poate domoli focul prea puternic

Despre sare stim ca este un ingredient nelipsit din fiecare gospodarie, un condiment banal si de nepretuit pentru sanatate. Dar sarea, ca de altfel si alte ingrediente, are o multime de intrebuintari decat cele din bucatarie, care mai de care mai interesante, in sanatate, in frumusete si aproape in orice. Intr-o punga de hartie puneti 100 de grame de sare, introduceti florile de plastic si scuturati punga de mai multe ori.

acum 37 luni (8 Sep 2017)

Despre sare stim ca este un ingredient nelipsit din fiecare gospodarie, un condiment banal si de nepretuit pentru sanatate. Alimentele pe care le mancam ar fi fara gust daca nu ar exista sarea, de unde si povestea lui Petre Ispirescu, "Sarea in bucate", ramasa de referinta in popor.

Dar sarea, ca de altfel si alte ingrediente, are o multime de intrebuintari decat cele din bucatarie, care mai de care mai interesante, in sanatate, in frumusete si aproape in orice.

Astfel, pe vremea cand nu se stia de pasta de dinti, sarea era folosita in curatarea si albirea danturii, dar si ca apa de gura, pentru indepartarea respiratiei neplacute.

Compresele cu apa si sare ajuta si la atenuarea pungilor de sub ochi, diminuand astfel efectul de ochi rosii.

Sarea s-a dovedit ca este salvatoare si daca sunteti intepati de albine sau alte insecte.

Centrele de infrumusetare folosesc sarea si pentru masaj pe pielea uscata, in felul acesta fiind indepartate celulele moarte de pe suprafata pielii. Inlocuieste produsele de curatat chimice

Oamenii i-au gasit insa de-a lungul timpului si alte intrebuintari sarii, ca un inlocuitor de succes al produselor chimice de curatenie care se gasesc astazi peste tot. 20 de minute este recomandat sa fie tinuta matura in galeata cu apa si sare, apoi lasata a uscat. In acest fel, sarea devine de ajutor si in curatarea sobelor, pentru ca aduna scrumul si celelalte reziduuri.

Sarea ne ajuta enorm si in scoaterea petelor de vin rosu de pe covor. Dupa curatarea cu apa rece, daca turnati sare pe pata si lasati sa actioneze zece minute veti observa ca vinul varsat pe covor nu a fost cel mai rau lucru care vi se putea intampla. Intr-o punga de hartie puneti 100 de grame de sare, introduceti florile de plastic si scuturati punga de mai multe ori. Se stie ca sarea scade temperatura de inghet, astfel ca est... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro