Toata lumea vrea sa scape de parul de pe corp, dar stii ca te poate feri de multe boli?

Toata lumea vrea sa scape de parul de pe corp, dar stii ca te poate feri de multe boli?

Lama de ras, benzile cu ceara, epilatorul - sunt instrumente fara de care femeile si, mai nou, barbatii, nu pot trai. De asemenea, pielea sensibila din zonele intime se poate inflama foarte usor, din cauza unor ingrediente care provoaca alergie locala, si deseori poate aparea foliculita - o infectie a foliculului pilos care este caracterizata de aparitia unor pustule mici, inconjurate de o arie de inflamatie centrata de firul de par.

acum 95 luni (23 Apr 2015)

Lama de ras, benzile cu ceara, epilatorul - sunt instrumente fara de care femeile si, mai nou, barbatii, nu pot trai.

Foliculul de par este inconjurat de vase de sange, nervi si grasime, dar si celule stem care ajuta la regenerarea pielii in cazul unor rani sau zgarieturi survenite la nivelul pielii, explica Dr. Des Tobin, profesor in biologie celulara la Universitatea Bradford.

De asemenea, parul de pe corp are rol de ecran protector impotriva razelor ultraviolete. In vremuri de demult, oamenii considerau ca parul este o sursa de caldura si un adevarat scut contra actiunii nocive a soarelui, adauga Nick Lowe, dermatolog la Clinica Cranley din Londra. Acesta are rolul de bariera a narilor impotriva prafului, care se poate duce mai departe la plamani, cauzand in timp diverse afectiuni respiratorii, spune George Murty, ORL-ist la University Hospitals din Leicester.

In cazul barbatilor, parul de pe piept este considerat un semn de masculinitate si sanatate, se arata intr-o cercetare pe aceasta tema.

Odata trecut de varsta pubertatii, barbatul are niveluri din ce in mai crescute de testosteron, hormon care permite aparitia caracterelor masculine la oameni si care favorizeaza cresterea parului in diverse zone ale corpului, in special pe piept, explica Nida Chammas, medic endocrinolog la Spitalul Clementine Churchill din Harrow. Zonele intime sunt insa de departe cele mai vizate atunci cand vorbim de indepartarea parului nedorit. Parul de la subrat si cel din zona inghinala este frecvent epilat sau ras, dar aceste obiceiuri nu sunt tocmai sanatoase, tine sa avertizeze medicul obstetrician Austin Ugwumadu, de la Spitalul George din Londra.

De asemenea, pielea sensibila din zonele intime se poate inflama foarte usor, din cauza unor ingrediente care provoaca alergie locala, si deseori poate aparea foliculita - o infectie a foliculului pilos care este caracterizata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro