Toata lumea tine cu Ponta? Si Iohannis?

Noncombatul lui Iohannis nu are legatura doar cu stilul rafinat si cavaleresc, in fond cavalerismul se baza nu pe tacere si neputinta, ci pe atacul corect si frontal. Poate ca verbul nu e neaparat necesar atunci cand esti primar, dar ca presedinte ai nevoie de o replica buna la momentul potrivit, de o decizie rapida, nu doar in politica interna, ci mai cu seama in cea externa, la masa negocierilor de la NATO sau de la Uniunea Europeana, de exemplu.

acum 106 luni (12 Nov 2014)

Noncombatul lui Iohannis nu are legatura doar cu stilul rafinat si cavaleresc, in fond cavalerismul se baza nu pe tacere si neputinta, ci pe atacul corect si frontal.

"Este mai bine sa fii ciocan decat nicovala", spunea acum 150 de ani cancelarul german Otto von Bismarck, inventatorul realpolitik, cel pentru care politica insemna "capacitatea de a alege intotdeauna, in fiecare instanta, in conditii care se schimba constant, solutia cea mai putin daunatoare, cea mai utila. Confruntarea lui cu Victor Ponta ne-a aratat nu doar eleganta lui Iohannis, ci si incapacitatea lui de a-i face fata unui politician mediocru si oportunist. Cum va putea fi cu adevarat un om de stat daca el nu stie sa-si apere imaginea, nu poate sa raspunda adecvat atacurilor, nu gaseste repede argumentele necesare unei dezbateri? Si, daca o are" de ce nu o foloseste? Dincolo de programul scris de echipa lui, a gandit oare o lista de prioritati pentru Romania" pe care sa o poata expune clar in fata alegatorilor? Si, daca da, de ce nu o face? De ce incremeneste cu zambetul lui superior si imobil atunci cand ar trebui, de fapt, sa spuna ceva? Nu este doar un stil diferit de a face politica, nu este vorba doar despre staif, ci si despre capacitatea de a face alegeri rapid si eficient, asa cum spune si Bismarck. Iohannis inca nu ne-a demonstrat ca in spatele provincialului bine crescut si bun administrator mai este si altceva. O multime de oameni spera ca nu e vorba doar despre o bijuterie nemteasca goala pe dinauntru. Poate ca verbul nu e neaparat necesar atunci cand esti primar, dar ca presedinte ai nevoie de o replica buna la momentul potrivit, de o decizie rapida, nu doar in politica interna, ci mai cu seama in cea externa, la masa negocierilor de la NATO sau de la Uniunea Europeana, de exemplu.

Iohannis pare sa joace mai degraba in favoarea lui Ponta decat impotriva lui, altminteri este de neinteles de ce nu foloseste arsenalul informatiilor aflate pe piata libera pentru a-l trim... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro