Tinerii de 10 la BAC, din Olt, viitori medici. "Mai repetam si in microbuz, si pe banca, asteptand sa intru la pregatire..."

Tinerii de 10 la BAC, din Olt, viitori medici.

"Pentru mine a fost un efort mai mult al ultimilor patru ani de liceu, pentru ca eu, dand mai departe la Medicina si neavand nevoie de media de la Bac, m-am pregatit mai putin decat colegii mei care au nevoie de medie la Politehnica, la Academia Tehnica Militara", a declarat Razvan. Medicina a ales-o de foarte devreme si isi aminteste ca rasfoind atlasul stiintific de acasa, cu informatii din foarte multe domenii, niciodata nu se oprea la temele de astrolgie sau tehnologie, de exemplu, totdeauna zabovea la paginile despre corpul uman. Mi s-a propus, oamenii m-au sfatuit sa plec si sunt de acord ca in strainatate sunt conditii net superioare, dar tot tara mea ramane cea pe care vreau sa o ajut", spune tanarul, care vorbeste, de asemenea, de faptul ca "moralitatea trebuie sa fie mai presus de aspectele materiale".

acum 45 luni (6 Jul 2017)

Amalia Filip si Razvan Milarez, absolventi ai Colegiului National "Ion Minulescu" din Slatina, sunt tinerii care, in acest an, au fost notati cu 10 la fiecare dintre cele trei probe scrise ale Bacalaureatului 2017. In plus, tinerii, care au studiat Matematica-informatica, la clase diferite, mai au in comun cariera viitoare pe care au ales-o, si nu de acum, ci inca din gimnaziu.

"M-am pregatit mai putin decat ceilalti colegi ai mei, care au nevoie de medie la admitere"

Razvan a ales Medicina, spune, inca din clasa a V-a, uimindu-i pe cei din jur cu determinarea sa. In liceu a continuat sa-si masoare fortele si cu matematica, o disciplina draga lui din scoala primara, iar la chimie a ajuns al treilea pe judet. In cele din urma si-a canalizat eforturile mai mult spre disciplinele de examen de la admiterea la facultate.

"Pentru mine a fost un efort mai mult al ultimilor patru ani de liceu, pentru ca eu, dand mai departe la Medicina si neavand nevoie de media de la Bac, m-am pregatit mai putin decat colegii mei care au nevoie de medie la Politehnica, la Academia Tehnica Militara", a declarat Razvan. A facut meditatii, in schimb, la fizica, disciplina de examen si la Bac, dar si la admitere. Medicina a ales-o de foarte devreme si isi aminteste ca rasfoind atlasul stiintific de acasa, cu informatii din foarte multe domenii, niciodata nu se oprea la temele de astrolgie sau tehnologie, de exemplu, totdeauna zabovea la paginile despre corpul uman.

"Tot tara mea ramane cea pe care vreau sa o ajut"

"Am ales Medicina in clasa a V-a. Chiar ma intreba lumea si era mirata ca stiu la ce facultate vreau sa dau, inca de atunci. Sa treci la ceva nou cu doar un an inainte poate sa fie un fapt mai putin benefic. Sa si studiez aici, sa si lucrez aici. Primul lucru care ma motiveaza este faptul ca imi doresc foarte mult sa pot ajuta oameni pe care-i si cunosc, oameni cum ar fi prieteni, membrii fami... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro